MFB pont Nyíregyházán

A hitel- és vissza nem térítendő forrással kombinált hiteltermékek értékesítésére a Magyar Fejlesztési Bank tavaly egy 442 MFB Pontból álló hálózatot hozott létre. Ezt további 200 ponttal bővítik, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében összesen 9 városban állnak az ügyfelek rendelkezésére a pénzügyi szakemberek – Nyíregyházán az OTP Bank belvárosi fiókjában. Az MFB regionális értékesítési támogatója, Polonkai Tamás elmondta: „A Magyar Fejlesztési Bank az MFB Pontokon keresztül az európai uniós forrásokat teríti. A vállalkozásoknak - a kormány által meghatározott stratégiai célok alapján - kínál termékeket, forrásokat, főleg 0 százalékos kamatokkal. Ezek visszatérítendő források, de kamatmentesek.”

 

Magánszemélyeknek is...

 

A termékek és szolgáltatások a vállalkozások, valamint a lakossági ügyfelek számára is elérhetőek. Erről már az OTP Bank nyíregyházi igazgatója beszélt. Dr. Kokas Attiláné elmondta, ha például egy kismama GYES-en van és úgy gondolja, hogy ő belépne az aktív munkaerőpiacra, szeretne indítani egy vállalkozást, akkor kedvező európai uniós hitelhez juthat és abból elindíthatja a vállalkozását.

További képekért kattintson a fotóra!

A magánszemélyek számára pedig azért fontos ez az új lehetőség, mert lakásaik, társas házaik és családi házaik korszerűsítéséhez tudnak MFB-s, európai uniós hitelt felvenni és abból korszerűsítéseket végrehajtani, megújuló energiaforrásokat használni.

 

Gyors és hatékony segítség

 

A rendszer célja, hogy minél több helyen szakértő segítséget kínáljanak a támogatások kihelyezésében és a kapcsolódó pénzügyi szolgáltatásokban. Nyíregyháza alpolgármestere, dr. Ulrich Attila hangsúlyozta, azt tartja a legfontosabbnak, hogy akár a magánszemélyek is igényelhetnek 0 százalékos hitelkonstrukciót. Ez pedig tovább élénkíti a gazdaságot. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mintegy 30 ezer gazdálkodó szervezetet tartanak nyilván – őket is érintheti a hálózat bővítése. Ezért többek között a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara, a Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Kormányhivatal vezetői is felajánlották segítségüket.

Dér Vivien

(Fotó: Szarka Lajos)