Mézes Reggeli Nyíregyházán

A különleges, Facélia-méz gyűjtőhelyéről is mesélt Chrenkó Mihályné méhész a sóstóhegyi iskola diákjainak. A gyerekek a Mézes Reggeli elnevezésű, országos program keretein belül ismerkedtek meg a méz gyógyító erejével. A program 2014-ben indult útjára, egy évvel később már 67 iskola, idén pedig már több, mint 500 intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez.

 

Méhek a természet egyensúlyáért

 

Dr. Hudákné Fábián Nóra, közművelődési színtér vezető elmondta, iskolájuk fő profilja az, hogy egészséges életmódra neveljék a gyerekeket, emellett nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre is. Hozzátette, a méz nagyon fontos a gyerekek étkeztetésében. Ezért ezzel a programmal szeretnék felhívni a tanulók figyelmét az egészséges életmódra, a méhek fontos szerepére.

 

Mézet mindenkinek!

 

A gyerekek először találkoztak az iskolában méhésszel és termékeivel.

Chrenkó Mihályné, méhész kifejtette, céljuk az, hogy megismerjék a gyerekek, milyen fontos táplálék a méz, hiszen nagyon sok ásványi anyagot, és vitamint tartalmaz, amiből a méhész szerint a gyerekeknek minden reggel egy-két kanállal el kellene fogyasztani, hogy tudjanak figyelni. Hozzátettem ez kifejezetten fontos lenne a sportolóknak.

Az ismeretterjesztő előadást követően a gyerekek megismerkedhettek a méhek által előállított termékekkel, majd elfogyasztották a mézes reggelit.
Az előadáson megtudhatták a gyerekek azt is, hogy a világhírű magyar méznek finom íze és illata van. Minden méz más színű és az sem jelent problémát az sem, ha kikristályosodik.

ME.

(Fotó: internet)