Mesteri falatok a hétvégére
Az Ózoon Panzió éttermét Szoboszlai Gyula mesterszakács csapata irányítja, a városszerte jól ismert séf rajta tartja szemét kollégái munkáján és igyekeznek a jól bevált szabolcsi ízeknek hagyományt teremteni. Ezután lapunkban olvashatnak majd egy-egy, amolyan igazi „Ózoonos” receptet, Szoboszlai Gyula módra. Íme, az első:

Barnagombás szűzpecsenye

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg szűzpecsenye, 40 dkg barnagomba, 1 fej lilahagyma, 3 vékony szál zellerszár, 1 fej vöröshagyma, só, bors ízlés szerint, étolaj.

A szűzpecsenyét hártyázzuk, érmékre vágjuk. Klopfolás után sózzuk, borsozzuk. A húsokat kevés zsiradékban elősütjük. Zsírján a gombát, a hagymát, a zellerszárat lepirítjuk, majd kevés liszt hozzáadásával a raguból mártást készítünk. Ízesítjük sóval, borssal, kiforraljuk, majd hozzáadjuk az érméket. A végén tálaljuk.

Jó étvágyat!