Mesés programok gyerekeknek

A Népmese Napjáról nem csupán a Sóstói Múzeumfaluban emlékeztek meg, hiszen mesés programok várták a gyerekeket a Kállay Gyűjteményben. Itt Szent László legendájából kaptak ízelítőt a nagyobbak, az óvodások pedig régi bakelit lemezről hallgatták a Vukot. A Jósa András Múzeumban meseillusztrációkból és mesekerámiákból nyílt tárlat, de a régi idők „házimoziját”, a diafilmes vetítést is megtekinthették a legkisebbek.

További képekért kattintson a fotóra!

Mohácsi Endre, a Kállay Gyűjtemény vezetője azt mondta, a rendezvényekkel azt szerették volna elérni, hogy a gyerekek minél közelebb kerüljenek a kulturális értékekhez. Ne csak a televízióból, és az internetről ismerjék a meséket, hanem megismerkedjenek azokkal a régi lehetőségekkel, amelyek segítségével korábban néztek, hallgattak meséket a gyerekek.

Az ügyes kezű gyerekek a Jósa András Múzeumban mesebábot is készíthettek, amelyekkel később bábjátékot is előadhatnak, vagy akár jelmezben állhattak a fényképész gépe elé.

 

Felolvasás a könyvtárban

 

Gyerekek figyeltek feszülten a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban is, ahol a Népmese Napja alkalmából egész nap felolvasással várták a kicsiket. A gyerekek itt bábszínházi előadást, valamint a Vikár Sándor Zeneiskola növendékeinek műsorát is megtekinthették. Aki nem hiszi, járjon utána!

M. E.

(Fotó: Trifonov Éva)