Mese, mese, meskete...

A "Mese, mese, meskete" című interaktív előadás keretein belül tettek kulturális kirándulást az általános iskolások a Kárpát medence tájain. A Filharmónia Magyarország általános iskolásoknak szóló bérletsorozatában a gyimesi csángóktól az ország legnyugatibb vidékeinek magyarlakta szokásaival ismertették meg a Művészeti Szakközépiskola népzenész és néptánc szakos végzősei a bérletsorozat résztvevőit. A Figurás néptánc és népzenei együttes gyerekeknek szóló történeteken keresztül mutatta meg a magyar nemzet táncait, dalait és szokásait.

Antal Roland, a Figurás néptánc- és népzene együttes rendezője elmondta, fontosnak tartja, hogy a kultúrát továbbadják a következő generációnak. Hozzátette, meggyőződése, hogy egy nemzet, egy kultúra így élhet tovább.
Az interaktív előadásnak a gyerekek is részesei lehettek: a mese szereplőiként a darab menetébe is beleszólhattak és megismerkedhettek a bemutatott hangszerekkel. A bérletsorozat következő előadása jövő tavasszal lesz, akkor szervezett koncertek keretein belül a klezmer zene rejtelmeibe vezetik az általános iskolás közönséget.

M.E.