Menő Menza – Nagy izgalommal várták Katus Attilát a kertvárosi diákok

Morauszkiné Éles Edit, projektmenedzser elmondta, hogy már nem ez az első alkalom, hogy sztárvendég tart az iskola tanulóinak tornaórát.

A Kertvárosi Iskola Menő Menza programjának keretében ez a második alkalom lesz, hogy egy ismert ember tart mozgásos délutánt. Itt azon kívül, hogy tornázni fogunk, egészséges életmód tanácsokat is hallhatunk Katus Attilától.

 Az oktatási intézményben az egészséges táplálkozás mellett odafigyelnek a mindennapi mozgásra is. Sport szakkörök várják a gyerekeket, többek között van foci, tollas edzés, valamint tánc is.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Katus Attila tréner elárulta:

Nagyon fontos, hogy a gyerekeknek megmutassuk azt, hogy az egészséges életmód döntés kérdése. Aki úgy dönt, hogy egészségesen él, az jár jó úton. Minden gyermek menő szeretne lenni a saját közegében, így próbálok olyan példát mutatni nekik ami követendő. Ezeket a példákat a mozgáson keresztül, illetve humoros és érthető formába csomagolva mutatom nekik.

Az eseményre ellátogatott Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere is.

Ebben a mai digitális társadalomban a gyerekeknek nagyon nehéz megtalálni a helyes utat. Hiszen a digitális technika ülésre kényszerít: akár a televízió, a számítógép, vagy a telefon elé. Remek, hogy csinálnak ilyen programokat az iskolák és a civil szervezetek. Örülök neki, hogy Katus Attila itt a Kertvárosban is elvállalta, hogy mutat a szülőknek, a srácoknak egy-két olyan könnyed mozdulatot, amivel az egészséget meg lehet óvni.

Az iskolában nem csak a diákok mozoghattak, a környékbeli lakosokat is várták. A Mozdulj Nyíregyháza! programsorozatában a Kertvárosi Általános Iskola is szerepel, szerda esténként női tornán vehetnek részt az érdeklődők.

 

Horváth Kíra