Menő, kortárs festményeket kapott a kórház!

Sávolt Karolina nyolc festményét ajándékozta a Jósa András Egyetemi Oktatókórháznak. A festmények reprodukciók, de vibráló, élénk színeikkel kellemesek szemnek.

Sávolt Karolina saját világát mágikus realizmusként jellemzi. A 13 éves, ifjú hölgy tavaly áprilisban robbant be a magyar képzőművészet világába. Azóta már két nagy visszhangot kiváltott hazai tárlaton van túl, sőt egy dubaji bemutatót is jegyez. A kamasz lány július 23-án, egy Barcelonai kiállításon mutatkozott be, június 23-án a Mrs. Toolip Galériában állított ki.

Számos újságcikk foglalkozott vele, sőt még a Budapesten forgató amerikai filmsztár, Adrian Brody is meglátogatta Karolina tárlatát. Az Oscar-díjas színész elismerően, ámuldozva nyilatkozott művészetéről, a Margit híd budai hídfőjénél pedig egy „futballpálya-méretű″ óriásplakátról mosolygott le ránk a tizenéves lány.

A Joan Abelló művészettörténész, a Vatikáni Archívum korábbi munkatársa így vélekedik alkotásairól; „Karolina képei figuratív alkotások, élénk színekkel és erős fényekkel, a kislány szubjektív szűrőjén keresztül. A művész előszeretettel használja az arany színt, ami – tudatos vagy ösztönös – bizánci örökség, továbbá utalás Karolina szülőhazája, Magyarország középkori kultúrájára. Tetten érhető a festményeken a feminin narratíva, az egzotikus természet és a tizenéves lányok álomvilága. Kívánjuk, hogy az évek múlásával kiteljesedjen ez a reményteljes indulás.″

A reprodukciók a Jósa András Egyetemi Oktatókórház Fül- Orr- Gégészet és Fej- Nyaksebészeti Osztályán láthatóak. 

Kapcsolódó galéria

Sávolt Karolina festményei a Fül-Orr-Gégészeti Osztályon