Menetrendi változások a hétvégi munkanap-áthelyezés miatt

Március 4-én, pénteken a munkanapra, március 5-én, szombaton a pénteki napra érvényes menetrend szerint közlekednek a személyszállító vonatok. Március 6-án a vasárnapi menetrend érvényes.

Március 13-án és 14-én az ünnepnapi, március 15-én a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. Március 15-én a Kengyelfutó gyorsvonat hosszabb útvonalon Záhonytól közlekedik Debrecenen át Budapest-Nyugati pályaudvarig. Záhonyból 14:25-kor, Kisvárdáról 14:44-kor, Nyíregyházáról 15:18-kor, Debrecenből már a megszokott időben, 15:50-kor indul tovább.

[REKLAM]

A várható utasforgalmi igényekhez igazodva a vasúttársaság az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja. A helyjegyeladás figyelembe vételével – ahol az utasforgalom indokolja – a lehetőségekhez mérten az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsolnak.

Az ünnepek előtt és alatt, a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket elővételben váltsák meg, illetve vegyék igénybe a jegyautomatákat, vagy az internetes jegyvásárlás, továbbá az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét is a https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/ weboldalon keresztül. Mindezekről bővebb tájékoztatás a http://www.mavcsoport.hu/ honlapján található, illetve a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06-40/49-49-49-es telefonszámon kérhető.