Meleg ruhák rászorulóknak

Szerdán délután sokan vittek kabátokat, meleg ruhákat a Római Katolikus Társszékesegyház előtt elhelyezett állványokra. A lakosság kezdeményezésére Nyíregyháza is csatlakozott az országos szabad fogas akcióhoz, amelynek az a lényege, hogy a fagyos napokon a segíteni akaró emberek kabátot, meleg ruhát helyezhetnek el a fogasra, a rászorulók pedig elvihetik azokat.

További képekért kattintson a fotóra!

Bordás Béla városgondnok akkor elmondta, nagyon sokan keresték meg telefonon és személyesen is, hogy szeretnének felajánlani szegény, fázós, hajléktalan és rászoruló embereknek elsősorban téli, meleg ruházatot. A kezdeményezésre nagyon sok adomány gyűlt össze, sokan már helyben tudtak maguknak választani az adományból.

 

SEGÍTSÉG AZ ELLÁTOTTAKNAK

 

A szabad fogas akcióban megmaradt téli ruhákat pénteken reggel a városgondnok elvitte az Oltalom Szeretetszolgálat nappali melegedőjébe, ahol az intézmény munkatársai az ellátottak segítségével bevitték az épületbe. Papp András részlegvezető hangsúlyozta, a hajléktalanok a téli időben sem tudnak maguknak ruhát vásárolni, így itt biztosan jó helyre kerültek a meleg ruhadarabok.

A városgondnok arról is tájékoztatta az intézmény vezetőit, hogy a jövő héten újabb meleg ruha adománnyal érkeznek, hiszen a Vasvári Pál Gimnázium tanulói gyűjtésbe kezdtek, ők is szeretnének csatlakozni az akcióhoz.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)