Megyejárás a Cantemus Fesztiválon

Dél-Koreából és Tajvanról érkezett gyermekkar énekelt ma délelőtt a Megyeháza dísztermében. Országuk népdalait, zeneszerzőik műveit mutatták be a nagyközönségnek.

– A Cantemus Kórussal, nagyon jó szakmai kapcsolatot alakítottunk ki. Ez az egyik oka annak, hogy idén is eljöttünk a kórusfesztiválra, örömmel fogadtuk el a meghívást – mondta Young Il Kwon, a World Vision Gyermekkar Dél-Korea kórusvezetője. – Pénteken részt veszünk a kórusversenyen. A gyerekek első alkalommal vesznek részt ezen a rendezvényen, ahol szerintem nagyon hasznos tapasztalatokat szerezhetnek.

 

KIS VÁROSOKBAN IS FELLÉPNEK A KÓRUSOK

 

A 11. alkalommal tartják meg Nyíregyházán a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál és Karvezetői Mesterkurzust, s a rendezvény keretében idén is megrendezik a Megyejárást.

– Nemcsak Nyíregyházának szeretnénk megmutatni a kóruskultúrát, hanem a kisebb városoknak, falvaknak is, ezért elvisszük hozzájuk a világ minden tájáról érkező csodálatos kórusokat. Ez a rendezvény, amit itt Nyíregyházán, a megyeházán tartunk meg, egy különleges, első alkalom, mert a templomi hangversenyek elé eddig még soha nem szerveztünk nyitó koncertet. Reméljük, hogy a nyíregyházi és a megyei közönség is élvezni fogja a fellépéseket – mondta Földesi Ildikó, a rendezvény egyik szervezője.

 

NYOLC TELEPÜLÉSEN TARTANAK KONCERTET

 

A megyeházán megtartott ünnepi nyitó hangverseny után megkezdődik a valódi megyejárás. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 8 településén mutatkoznak be a fesztiválra érkezett hazai és külföldi énekkarok.

F.A.