Megyei Védelmi Bizottsági ülés tartottak Tiszalökön

Kihelyezett ülést tartott szerdán a Megyei Védelmi Bizottság Tiszalökön, az Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben, ahol a mögöttünk hagyott hétvége rendkívüli havazásával kapcsolatos feladatok végrehajtásáról, az ár-és belvízi védekezésre történő felkészülésről, a vízügyi fejlesztésekről, valamint az úthálózat felújításáról és a honvédelmi tartalékos rendszerről is szó esett. Az eseményen a BM OKF részéről Szarka Zsolt tű. alezredes, a Veszélyhelyzet - Kezelési Főosztály helyettes vezetője is részt vett.


Már hagyomány a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Védelmi Bizottság részéről, hogy kihelyezett ülését más-más helyszínen tartja, szerdán, a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet adott otthont a védelmi igazgatás értekezletének.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Védelmi Bizottság elnöke, Román István köszöntötte a bizottság tagjait, majd a napirendek megtárgyalása előtt az intézmény parancsnoka, Dr. Bozsó Zoltán bv. dandártábornok mutatta be az „ERŐD-öt”, amely a létesítmény monumentális jellegére utal.

A Megyei Védelmi Bizottság elnöke, Román István megköszönte a hétvégi, rendkívüli téli időjárás alatt az elakadt járművek mentésében, az elzárt településrészek kiszabadításában és az áramszolgáltatás üzemzavarának elhárításában résztvevők munkáját, majd Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a Megyei Operatív Törzsben végzett feladatokat, valamint a megyében történt beavatkozásokat, a rendkívüli időjárásra történő felkészüléseket ismertette. Az ezredes, ezt követően beszámolójában az igazgatóság 2017. évi hatósági megelőzési eredményeiről beszélt, ismertette a legutóbbi ülés óta eltelt időszak ellenőrzési tapasztalatait, továbbá a megyei tevékenység, műveletirányítás rendszerét.

A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgató-helyettese, Kató Sándor a vizek kártétele elleni védekezésre való felkészülésről és a vízügyi fejlesztésekről beszélt.

A bizottsági ülésen, napirenden volt még a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatójának az elmúlt napokban adódott feladatokról és az utak karbantartásáról és fejlesztéseiről szóló beszámolója, valamint a honvédelmi önkéntes tartalékos rendszerrel kapcsolatos aktualitások is.

A napirendi pontok megtárgyalását követően az MVB elfogadta éves munka és feladat, valamint pénzügyi tervét, a megtartott beszámolókat.