Megyei kupacsata - Nyírbátorban játszik szombaton a Spartacus

 Nyáron még felkészülési mérkőzést vívott a Nyíregyháza Spartacus és a Nyírbátor, a sorsolás szeszélye folytán szombaton a Magyar Kupában találkozik a két együttes. A bátoriaknál – beleértve a vezetőedzőt is – szinte mindenkinek van kötődése a Szparihoz: vagy játszott a piros-kékeknél, vagy Nyíregyházán nevelkedett. Az NB-III-as csapat jó formában van, és bár nem ők számítanak a párharc esélyesének, szeretnének továbbjutni.

- Egy kupamérkőzés mindig más mint egy bajnoki, egy meccsen dől el a továbbjutás, és gyakran előfordul, hogy egy kisebb gárda meglepi a magasabb osztályban szereplőt. Bár ellentétes most a mutató - mi jó formában vagyunk, a Szpari kevésbé - azért a Nyíregyháza számít esélyesnek, de kíváncsian várom, mire leszünk képesek. A szervező munka jól halad, a játékosokban pedig nagy a bizonyítási vágy. Sokan látják majd a tévében a meccset, ez remélhetőleg ösztönzőleg hat a labdarúgókra – mondta Baracsi Balázs a Nyírbátor FC elnöke.

A Nyíregyháza Spartacus számára csak a győzelem az elfogadható. A Szpari vezetőedzője szeretné, ha játékosai bizonyítanák, hogy helyük van a keretben, míg a Nyírbátorban futballozó fiatalok arról győznék meg, hogy érdemes őket visszahozni Nyíregyházára.

- A heti edzésmunka és az aktuális ellenfélből történő felkészülés alapján a legerősebbnek ítélt csapattal lépünk pályára. A Magyar Kupában nincs fiatal szabály, azaz a sérültek kivételével mindenki bevethető, számítok a rutinosabb játékosokra, akik segíthetnek kilábalni abból a helyzetből, melyben vagyunk. A továbbjutás a célunk, nem mérlegelünk, hogy szerdán bajnokit játszunk majd. Jó a kapcsolat a két klub között, és szeretném, ha azok akik a Szpari keretében vannak bizonyítanák, hogy itt a helyük, de jó motivációt jelenthet a Nyírbátorban futballozóknak is a meccs, akik szeretnének a Spartacushoz visszakerülni – mondta Bozsik József, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti, és ez lesz az első tévés meccs Nyírbátorból. A házigazda klub mindent megtesz azért, hogy rendben legyenek a körülmények, kameraállványokat készítettek és bíznak abban, hogy sokan látogatnak ki a stadionba. A találkozó szombaton 12 órakor kezdődik. A Nyíregyházi TV vasárnap 18 órától felvételről közvetíti a meccset. 

Dankó László