Megyei katasztrófavédelem: beavatkozások március 2-án
Fotó: Nyíregyháza HTP

Tűz keletkezett egy kétszintes ingatlan konyhájában tegnap reggel Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, a Blaha Lujza sétányon. 

 A helyiségben műszaki gépek és a bútorzat égett, a lángok továbbterjedtek az épület mellett parkoló két autóra. Az egyik jármű teljes terjedelmében égett, a másik autó a hőhatás miatt károsodott. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók három gyorssugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt. 

Lerakódott korom izzott egy mátészalkai családi ház kéményében. A helyi hivatásos tűzoltók távolították el a parázsló részeket az égéstermék-elvezetőből. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Szerdán is több szabadtéri tűz keletkezett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A legnagyobb területen Dombrádon égett a száraz aljnövényzet. A Pátrohai útnál a kisvárdai hivatásos tűzoltók fékezték meg a tíz hektáron pusztító lángokat. A nyíregyházi Csillagfény utcánál öt hektáros területen égett a száraz fű és avar. A helyi hivatásos tűzoltó két vízsugárral, puttonyfecskendővel, kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Gégény külterületén nyolc hektáron lángolt a nádas és a bozótos. A kisvárdai hivatásos és a demecseri önkéntes tűzoltók avatkoztak be. Ezek mellett Tiszabercelen a vasúti töltés oldalában égett a száraz fű, de keletkezett szabadtéri tűz Tiszalök, Tiszadob, Tiszavasvári, Kisléta, Aranyosapáti településeken is.

Összeütközött két személygépkocsi tegnap reggel Nyíregyházán, a 4-es főút belterületi szakaszán. A balesetnél a város hivatásos tűzoltói végezték a műszaki mentést. Az egység áramtalanította a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntette a közúti akadályt.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság