Megyei Jogú Városok XVI. Sporttalálkozója

2002 nyarán rendezték meg az első Megyei Jogú Városok Szövetsége Sporttalálkozóját Egerben. Azóta minden évben hagyomány, hogy a nyertes város rendezi meg a következő évi versenyt. Idén Nyíregyháza ad otthont ennek a rendezvénynek, amelyen 22 megyei jogú város vesz részt közel 400 fővel. A hagyományos versenyszámok a szárazföldi és a vízi öttusa, valamint a minifoci. Ezek között lesz városismereti gyorsteszt, íjjal makettekre lövés, labdahalászat és búvárváltó feladat is. A további három versenyszám a házigazda döntése, Nyíregyházán a strandröplabda, a teke, valamint a sárkányhajózás lesz, amely a záró versenyszám, igazi unikum a rendezvény történetében. A sporttalálkozó játékos jellegű, a versenyszámok koedukáltak, a résztvevő csapatok a polgármesteri hivatalaik köztisztviselőiből és intézményeik közalkalmazottjaiból állnak.

További képekért kattintson a fotóra!

- A 22 másik magyar nagyvárosból több mint 400 embert várunk, olyanokat, akik biztos, hogy elviszik élményeiket haza, és többségük olyan, hogy tudjuk, először jár majd Nyíregyházán - mondta dr. Szemán Sándor, címzetes főjegyző. - Nagyon fontos, hogy kellemes élményekkel, benyomásokkal távozzanak. Jól érezzék magukat, és majd akár jövőre, akár a következő években vagy akár még az idén visszajöjjenek hozzánk, elhozzák a családjaikat, barátaikat, ismerősüket és ez egy óriási bemutatkozási lehetőség az előbb elmondottak alapján Nyíregyháza városnak.

A rendezvény augusztus 23-25-ig tart. Csütörtökön érkeznek a csapatok, és a belvárosban 18 óra 45 perckor ünnepélyes megnyitóval fogadják őket. A verseny helyszínei a városlakók számára ingyenesen látogathatók, többek között a Sóstói Erdei Tornapályán, a strandon, valamint a Sóstói tónál szurkolhatnak a csapatoknak.

Horváth Kíra

(Fotó: Kohut Árpád)