Megyei bajnok a Monbebe focicsapata - az élen végzett az U14-es együttes

Hosszú és küzdelmes szezonon van túl a Monbebe U14-es labdarúgó együttese. 26 mérkőzés, 2 vereség, 2 döntetlen és 22 győzelem a mérlege. Ez a teljesítmény volt szükséges a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, 14 éven aluliak bajnokságában a Nyugati csoport megnyeréséhez. Legtöbb pont, legtöbb rúgott és legkevesebb kapott gól, valamint a nyíregyháziak adták a gólkirályt is. Két éve játszanak bajnokságban, a tavalyi évben célként azt tűzték ki, hogy a mezőny első felében végezzenek, és végül harmadikok lettek. Az idei cél az volt, hogy jobb eredményt érjenek el a tavalyinál és ez is sikerült. 

- Több fontos összetevője van annak, hogy ilyen jól szerepeltünk. A Monbebe vezetősége, egy rendkívül stabil hátteret biztosít a csapat számára. Ezáltal a játékosoknak csak a felkészülésre és a játékra, nekünk edzőknek pedig csak a gyerekek fizikai, taktikai és mentális felkészítésére kell koncentrálnunk, ami az eredményt tekintve igen jól sikerült. Kiemelt figyelmet fordítunk a gyerekek érzelmi és mentális kiegyensúlyozottságára. Csapat szinten és egyénileg is rendszeresen beszélgetünk a játékosokkal, illetve ők is bármikor megkereshetnek egy privát beszélgetésre - mondta Szilvási Gergely edző. 

Nem az eredmények voltak a legfontosabbak, hanem hogy egységes csapattá kovácsolódjon az együttes.  

- Nem vagyunk eredmény központúak. Nem várjuk el a győzelmet egy meccsen sem. Csak azt várjuk el, hogy a játékosok egytől-egyig próbálják kihozni magukból a maximumot és mindent tegyenek meg egymásért és a csapatért. Szerencsére sikerült kialakítani ezt a munkamorált és értékrendet, ami azóta is jellemzi a csapatot. 
A játékosállományunk átlagon felüli, csapatunk játékosai kiválogatott gyerekek. Ebbe a csapatba nem lehet beiratkozni, csak meghívás alapján lehet bekerülni. Vannak kiemelkedően tehetséges játékosaink, de nem ez a fő oka a csapat eredményességének. Sokkal inkább az, hogy nekünk a 18 fős keretben 10-12 jó játékosunk van. Akik pedig le vannak maradva, azok hajtanak, hogy utol érjék az első sort és ezért egy nagyon kiegyensúlyozott, motivált és stabil teljesítményt tudnak nyújtani a gyerekek. Nincs senkinek bérelt helye a csapatban, hétről-hétre, az edzéseken be kell játszania magát mindenkinek a keretbe és a kezdőbe. Persze mi is szenvedtünk, mikor az újonnan felépített védősor irányítója vakbélgyulladást kapott, vagy mikor a téli felkészülés során végigsöpört a csapaton az influenza és mindenki kihagyott legalább 1 hetet. A legutóbbi az volt, mikor a tavaszi rajt előtt 2 héttel az egy szem kapusunk egyik ujjperce eltört, így a védősornak az első néhány fordulóban minden lövést blokkolnia kellett, hogy a kapusnak lehetőleg ne kelljen védenie. De hát azért vagyunk mi felnőttek, hogy megoldásokat találjunk ezekre a problémákra és megmutassuk a gyerekeknek, hogy az ilyen váratlan eseményekből adódó frusztrációt hogyan kell és lehet kezelni és feloldani. Nagyon büszke vagyok a gyerekekre és az elért eredményre -
tette hozzá a csapat edzője.