Megvan a Nyíregyházi Egyetem új rektorjelöltje

Nyíregyházi Egyetem Szenátusának tagjai az intézmény új rektorjelöltjét választották meg titkos szavazással. A választásra azért volt szükség, mert a korábbi rektor, dr. Onder Csaba felmentési kérelmét az év elején elfogadta a köztársasági elnök. Az Emberei Erőforrások Minisztériuma a poszt betöltésére pályázatot írt ki. A rektori megbízás ellátására Vassné dr. Figula Erika főiskolai tanár nyújtott be pályázatot, ami megfelelt a pályázatban előírt feltételeknek. A rektorjelölt választó szenátusi ülést megelőzően a Szenátus titkára az egyetem valamennyi dolgozója és hallgatója számára fórumot hívott össze, amelyen a résztvevők megismerhették a pályázó részletes elképzeléseit, kérdéseket fogalmazhattak meg, hozzászólásokat tehettek.

További képekért kattintson a fotóra!

A rektori pályázat elbírálását követően a Szenátusi ülésen Vassné dr. Figula Erikát megválasztották rektorjelöltnek. Az új rektorjelölt tervei között szerepel a Nyíregyházi Egyetem helyzetének megerősítése, a hallgatói létszám növelése és a lemorzsolódás csökkentése, de más célkitűzések is vannak, így például a különböző regionális, országos, illetve határon túli szellemi műhelyekkel való kapcsolatépítés, a megye és a város vezetésével való kapcsolat erősítése, valamint a társadalmi innovációban való szerepvállalás is kiemelt feladat.

A szavazás eredménye a szenátusi határozattal most az Emberi Erőforrások Minisztériumába kerül feldolgozásra, majd innen a Köztársasági Elnöki Hivatalba. A köztársasági elnök várhatóan augusztus 1-től fogja kiadni négy éves időtartamra a Nyíregyházi Egyetem rektori tisztségére szóló megbízást Vassné dr. Figula Erikának.

Zadubenszki Norbert
Fotó: Szarka Lajos