Megújult tornacsarnok
Megújult a Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti tornacsarnoka. Az 51 millió forintos beruházás keretében kicserélték a padló burkolatát, így jelentősen csökkent a sérülésveszély. Egy motoros elválasztó függönyt is beépítettek, így egyszerre több foglalkozást is tarthatnak a küzdőtéren.

 Megújult a Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti tornacsarnoka. Az 1100 négyzetméteres terem a régi, betonra fektetett vékony sportburkolat helyett új, a sportolásra alkalmas parketta burkolatot kapott. A korábbi, 2008-ban készült padló alaposan igénybe vette az ízületeket.

- Ez egy párnafával burkolt parketta borítás, ami lényegesen rugalmasabb mint a régi volt, és ezáltal kevesebb lehet az ízületi kopás - mondta Bartha Dénes testnevelő, Zrínyi Ilona Gimnázium

A padló mellett a falakat is megújították, valamint a Magyar Röplabda Szövetség támogatásának köszönhetően 2,5 millió forintból motoros elválasztó függönyt is beépítettek, ezzel több foglalkozást is tarthatnak egy időben a tornacsarnokban. A Continental Aréna után egy második nagy sportcsarnok is rendelkezésre áll, ahol rangos mérkőzéseket lehet rendezni.

 A képre kattintva galéria nyílik!

- Infrastruktúra szempontjából jól állunk, ami óriási javulás az előző évhez képest. Mostantól rangos sporteseményekre és jó csapatokra van szükség - mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester.

Nyíregyházán 2014-ben indult a tornaterem felújítási program, melynek keretében megszépült a Móra, a Bem, a Westsik és az Eötvös csarnoka, rövidesen pedig felújítják a Móricz, a Zrínyi, a Kölcsey, a Bánki és a Kertvárosi Iskola tornatermét is.
A versenysport kiszolgálására egy eredményjelző is rövidesen helyet kap a Tiszavasvári úti létesítményben. A beruházás 30 százalékos önkormányzati támogatással, 70 százalékban a TAO-s felajánlásokból valósulhatott meg. A fejlesztés 51,4 millió forintba került. A felújított tornacsarnokban kézilabda, röplabda és kosárlabda pályákat festettek fel, és már eddig is rendeztek itt mérkőzéseket, de a diákok is jobb körülmények között mozoghatnak.

- Volt már nálunk ülőröplabda EB mérkőzés is, így nem ijedünk meg a nagyobb rendezvényektől, de bízunk abban, hogy a diáksport is helyet kaphat majd a csarnokban - mondta Nagy Andrea a Zrínyi Ilona Gimnázium igazgató helyettese.

A tornacsarnok 600 néző befogadására alkalmas. Az új pályán élvonalbeli, és diákolimpiai találkozókat is lehet rendezni.

Dankó László