Megújult a 3822-es, azaz a Nyírszőlős, Kótaj felé vezető út egy jelentős szakasza
Fotó: Trifonov Éva

TOP-os forrásból 5,5 km-en újult meg az út burkolata a vasúti átjárótól egészen a Nyugati Elkerülő új körfogalmáig, azután pedig saját forrásból fejlesztett a Közút 1,2 km hosszan. A társaság megyei igazgatója kiemelte, jövőre folytatják az út felújítását!

A Magyar Közút 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, röviden a TOP keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. Megyénkben többek között a 3822-es jelű, Nyíregyházát Kótajjal összekötő út mintegy 5,5 kilométeres szakasza is megújult. Az átadón Dr. Kovács Ferenc polgármester beszédében kiemelte, a város, a NIF és a Magyar Közút is fejleszt Nyíregyházán, valamint a térségben.

Több évtizedes lemaradást kezdtünk el bepótolni az elmúlt időszakban. Ide tartozik a kerékpárutak építése, utak javítása is. Most például a nagy forgalmú utak felújítása zajlik, sőt lassan végződik: a Rákóczi, a Vasvári, a Bethlen és a Szarvas, valamint a Korányi fejlesztése. Ezek mellett a járdaépítés és -felújítás is feladatunk. De hála Istennek nem voltunk, vagyunk egyedül, élvezzük a kormány támogatását és élvezzük két kiváló állami cég, a NIF és a Magyar Közút partnerségét, együttműködését is.

A polgármester hozzátette, a beruházásokat igyekeznek összehangolni. Tették ezt most is, hiszen a vasúti átjáró után nem sokkal kezdték meg a Kótaji út burkolatának megújítását, a fejlesztés pedig elért a múlt héten teljessé vált Nyugati elkerülő körforgalmához. De további beruházások is voltak, valamint várhatóak még – erről szólt a Magyar Közút megyei igazgatója, Óvári László.

A 338-as számú út, a Nyugati Elkerülő egy körforgalmi csomóponttal csatlakozik a Nyíregyháza-Kótaj összekötő úthoz. A körforgalmi csomópontig TOP-os forrásból 5,5 km-en újult meg a Kótaj felé vezető út, a körforgalom után a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pedig saját forrásból 1,2 km hosszan új kopóréteggel látta el a meglévő burkolatot. A következő évre tervezzük a hátralévő 2,5 km felújítását is, azért, hogy ezt a szakaszt már teljes hosszában megújult burkolaton használhassák a közlekedők.

Közben pedig összeérnek a fejlesztések, hiszen várostáblán belül többek között a Vasvári Pál utcát is fejlesztik, a Stadion utcai csomópontnál körforgalom lesz – tette hozzá Jászai Menyhért. Az alpolgármester kiemelte, lassan Nyírtelek beruházása is révbe ér, út köti majd össze a nyírségi települést Nyírszőlőssel.

Számunkra nagyon fontos, hogy most épül, sőt már lassan készen is van a Nyírszőlőst Nyírtelekkel összekötő aszfaltút, amely mindkét település, illetve településrész életét könnyebbé teszi. Tőlünk például Tokaj ezáltal 9 kilométerrel közelebb van, mint korábban. De ugyanúgy a város nyugati része vagy éppen a piac megközelítése is sokkal egyszerűbbé vált.

Az útátadón elhangzott, a 3822-es út burkolatának megújítása jelentős a nyíregyháziaknak, valamint a rétközi településeken élőknek is.

Kapcsolódó galéria

Útátadás a Westsik Vilmos utcán