Megújuló útszakaszok Nyíregyházán

Közel 600 millió forintból fejleszti idén a város a közúthálózatot. Ennek keretében utak, járdák épülnek, korszerűsödnek, de több mint 15 ezer négyzetméter nagyfelületű útfelújítást is végeznek a városüzemeltető nonprofit kft. munkatársai. 19 út épül és újul meg 7,2 kilométer hosszan, valamint 3,1 kilométeres szakaszon járdafelújítás és -bővítés is megvalósult.

 

Új és megújuló játszóterek

 

– Két új kondipark épült és ugyancsak két új játszótérrel lett gazdagabb Nyíregyháza lakossága. Továbbá kilenc játszótér felújításának örülhetnek a családok – emelte ki Bocskai Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője.

 

Folyamatos útfelújítások

 

Jelen pillanatban is dolgoznak a munkagépek a város számos pontján. Aszfaltburkolási és parkrendezési munkálatok folynak a Nárcisz és a Tégla utcákon. Burkolást készítenek elő a Harangozó, Mérő, Majoranna és Bazsalikom utcákon. Szikkasztókutakat létesítenek a Salamonbokori úton és a Bogyó utcán. A Deák Ferenc utcán folytatódik a fedlapok szintbe helyezése, szegélyek cseréje, valamint a víznyelő aknák és folyókák építése. Útalap készül a Tujafa és Kincs utcákon.

 

Őszi nagytakarítás

 

Már gyűjtik a lehulló faleveleket is a városüzemeltető kft. munkatársai, megkezdődött ugyanis az őszi nagytakarítás, amely a szökőkutak és a közterületeken található gépészeti berendezések téliesítését is magába foglalja.

Piszár Tünde