Megújuló bölcsődék

Nyílászárókat cseréltek, elvégezték a szükséges padló- és falburkolási, valamint festési munkálatokat is – az Őzike Bölcsőde tavaly nyáron újult meg. A város itt közel 15 millió forintot költött a szükséges állagmegóvási feladatok ellátására. Idén folytatódik a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény keretében működő bölcsődék megújulása. Dr. Nagy Erzsébet, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény igazgatója elmondta, ezen a nyáron is több nevelési intézményben zajlanak majd kisebb munkák. A bölcsődékben energetikai beruházások történnek, elvégzik a csoportszobák és fürdőszobák felújítását, illetve a vízvezetékhálózat rekonstrukcióját is.

 

Nem zavarja az ellátást

 

A munkálatokat nem a bölcsődék nyári szünetében fogják elvégezni. Ennek ellenére arra ügyelnek, hogy a felújítások nem fogják érinteni az intézményekben folyó gondozási-nevelési munkát. A bölcsődék egy része minisztériumi pályázatból újul meg, míg másik részük több milliós önkormányzati támogatásnak köszönhetően.

 

Más intézmény is megújul

 

Nemcsak a bölcsődéket újítják fel. A Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény keretében működő Családok Átmeneti Otthonában egy nagyszabású beruházás kezdődik. Itt többek között két szinten teljesen új lépcsők készülnek majd.

Zadubenszki Norbert