Megújul az SZTK – Korszerűbb körülmények és eszközpark segíti majd az orvosi munkát
Május 20-án kezdődött a Bocskai utcai szakrendelő fejlesztésének második üteme

Mint arról már hírt adtunk, a munkák miatt áthelyezték a régi kartonozót, illetve lezárták a Gyógyszertár felőli bejáratot. A közel 300 milliós forintos beruházás folytatásáról, és a betegeket érintő változásokról szólnak a Jósa András Oktatókórház műszaki szakemberei.

Idén, januárban kezdődött a felújítás, melynek az elmúlt hét végén zárult az első szakasza. Ez idő alatt megújult a bejárat melletti mosdó, lezárták a Gyógyszertár felőli lépcsősort, ill. a büfé helyére költöztették a kartonozót és betegelőjegyzést.

Komán Attila, a Jósa András Oktatókórház Fejlesztési osztályvezetője elmondta:

Uniós pénzekre pályáztunk. Összesen 300 millió Ft értéket képvisel ez a pályázati forrás. Ez a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kórházak összes telephelyét érinti. Járóbeteg szakellátók korszerűsítésére van, valamint új fizioterápiás eljárások bevezetésére. A pályázat során kivitelezéseket végzünk, amivel komfortnövelő beruházásokat hajtunk végre.

Nyíregyháza, Nagykálló, Fehérgyarmat, Mátészalka, Vásárosnamény szakrendelőiben 140 millió forintból 9 új fizioterápiás eszközparkot korszerűsítenek. 116 nagy értékű orvostechnikai műszer, és 95 egyéb eszköz kerül a megyei járóbeteg ellátás szolgálatába. Nyíregyházán a projekt zárása után a szakrendelő földszintjén és első emeletén indulhatnak az emelt szintű új fizioterápiás eljárással. Már zajlik az eszközök és gépek beszerzése.

Tóth Imre, a Jósa András Oktatókórház műszaki igazgatója kiemelte:

A mellettem lévő kartonozót azt már beüzemeltük. Itt fogadjuk a betegeket, itt vannak az előjegyzések. Ez a régi büfé helyére került, és a mögöttem lévő területen újabb infrastrukturális felújítás történik. Tágasabb lesz a váróterem, sokkal komfortosabb lesz. Új világító testeket kap az SZTK, új bejáratokat, fotocellás ajtókat, mozgáskorlátozott feljárót, hőlégbefúvókat, szellőző berendezéseket, amelyek komfortosabbá fogják tenni az ide érkező betegeknek a várakozást.

Az ősztől év végéig tartó harmadik szakaszban a mostani rehabilitációs bolt helyére kerül a büfé, és új burkolatot kap az eddig toldott-foldott padlózat.

A szakrendelők és a röntgen folyamatosan működik, leállás nem lesz.

A Bocskai utcai lépcsősortól néhány méterre, a mostani előkertben építik meg nyár végéig a mozgássérültek és mozgásukban akadályozottak rámpás feljárója. A patika melletti vizesblokkot is felújítják és elkészül az említett korszerű szolgáltató egység.

A felújítás persze zajjal és porral jár. Emiatt kéri a betegek türelmét és megértését a Jósa András Oktatókórház, ahol 261 járóbeteg szakrendelés működik. A legnagyobb betegforgalmú épület, hiszen itt zajlik a legtöbb kezelés, illetve a buszjáratok megállói miatt jelentős az átmenő gyalogosforgalom is.