Megújul az Állomás tér

Az új padok egyikét helyezik el az Állomás tér megújuló parkjában a NYÍRVV kft. munkatársai. Az ősz végén a mintegy 40 évvel ezelőtt épült, mára már balesetveszélyessé vált járdaszakasz újult meg a déli városrészben. Megtörtént a régi járda elbontása, a járdaszegélyek lerakása, és az alapépítés. A 210 méter hosszú járdaszakasz felújításához 24 köbméter betont és 30 tonna aszfaltot használtak fel a városüzemeltető cég dolgozói. A kedvező időjárás lehetővé tette, hogy csak a parkosítási munkák maradjanak a jövő évre.

(További képekért kattintson a fotóra!)

Keczkó János, a NYÍRVV kft. irodavezetője elmondta, az Állomás tér megújítását egy játszóvár kihelyezésével kezdték, majd kialakítottak és beültettek egy kör alakú növény-rasztert. Felújították a járdákat és megtörtént a park talajcseréje is, ez a tavaszi cserjésítéshez és füvesítéshez szükséges. Emellett hat padot és szemetes szelencét is kihelyeztek.
Az Állomás tér felújításával, a tavaszi parkosítással a város vasúti kapujában egy szebb városkép fogadja majd a vonattal érkezőket is Nyíregyházán.

Szoboszlai Tibor

Fotó: Máté János