Megújul a Szabadtéri Színpad is

 

Már a földmunkák folynak a belváros ékességének számító, különleges hangulatú Szabadtéri Színpadon, hiszen lebontották a régi kiszolgáló épületeket, a színpadot és a nézőteret. A projekt másfél évvel ezelőtt a tervezéssel indult, amelynek alapja a kormány és a nyíregyházi önkormányzat megállapodása volt a Modern Városok Program fejlesztési lehetőségeiről. Ebben szerepelt a Szabadtéri Színpad felújításának 1,1 milliárd forintos támogatása is.

 

Korszerű háttér, nagyobb nézőtér

 

Kirják Róbert, a pódiumot élettel megtöltő és a projektben is szerepet kapó Móricz Zsigmond Színház ügyvezetője a Nyíregyházi Televíziónak elmondta, a felújítás során a háttér és a közönséget érintő részek is modernizálódnak. Új öltözők és kiszolgáló helyiségek épülnek, a színpadot a legmodernebb fény- és hangtechnikával szerelik fel, valamint egy mozgatható fedést is kap. Az új nézőteret pedig 950 fősre bővítik.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

 

Kényelmesebb körülmények

 

A felújítás során korszerűsítik és bővítik a vizesblokkokat, amelyek új helyen, a nézőtér alatt lesznek. A Szabadtéri Színpad emblematikus főépülete természetesen megmarad, továbbra is innen vezérlik majd a fény- és a hangtechnikát. A környéken lakók nyugalmát pedig a kétoldali hangfogó fal megépítése biztosítja majd. A beruházás során megújul a színpad kerthelyisége is büfével, teraszos kialakítással, kerti bútorokkal. A tervek szerint a jövő nyáron megtarthatják a nyitóelőadást, az időpontot később jelölik meg.

 

Szoboszlai Tibor