Megújul a szabadidő komplexum a Sóstói-erdőben

Játszótér, kondipark

 

Saját forrásaiból megújítja a nyíregyházi Sóstói-erdőben a népszerű szabadidő komplexumot a Nyírerdő Zrt., amely kedvelt kikapcsolódási helye a városlakóknak. Még a 2005-2007 közötti erdőgazdasági fejlesztéseknek köszönhetően valósult meg a játszótér, az erdei körszín és a színpad, valamint a kondikert, amit azóta gyakran, és előszeretettel használnak a nyíregyháziak. Ez az erdei eszközök állapotán is meglátszik, egy részük elhasználódott és annyira tönkrement, hogy funkcióját vesztette. Ezért döntött úgy a Nyírerdő Zrt., hogy a látogatói igényeknek eleget téve korszerűsíti a komplexumot. A játszótéren új elemeket is beépítenek a régiek helyére. Megszűnik például a mesterséges csúszdadomb, amelynek üzemeltetése költséges és veszélyes volt.


További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

Modern terek

 

Tölgyfa Gábor, a Nyírerdő Zrt. erdészeti igazgatója kifejtette, ezeket elbontották, hiszen fenntartásuk és a biztonságos üzemeltetése sok nehézségbe ütközött. Hozzátette, elkészül egy új játszóvár, így egy gyereknek sem lesz hiányérzete.

 

Időszakos lezárás

 

A játszótéren megújulnak a játszóeszközök valamint a vizesblokkok, a szalonnasütőkhöz pedig vízvételi lehetőséget építenek be. A színpad és a körszín környékén fejlesztik a villamoshálózatot, hiszen nagyon sok rendezvénynek ad otthont a szabadtéri emelvény. A fejlesztések során kicserélik a körszín héjazatát és tetőszerkezetét, és lefestik a színpadot. A színpad melletti kondikert eszközeit is fejlesztik, az elhasznált részek helyére újakat telepítenek a munkások. A július 24-én kezdődött munkálatokat a Nyírerdő Zrt., saját forrásaiból, 23 millió forintból valósítja meg. Az erdei tornapályán augusztus végéig kell számítani időszakos korlátozásra, hiszen mindig csak azt a részt zárják le a kirándulók elől, amelyiken a konkrét munkálatok zajlanak. A tervek szerint augusztus második felében vehetik birtokukba a kikapcsolódni vágyók a megújult, modern területet.

ME.