Megújul a műfüves pálya a Városi Stadionban
Megújul a Városi Stadionban lévő műfüves focipálya. A 13 csapat edzéseinek otthont adó területet azért kell kicserélni, mert annyira elavulttá vált, hogy alkalmatlan a játékra.

Munkagépek zajától hangos a Városi Stadion. A műfüves pálya alapját készítik elő, hiszen hamarosan egy teljesen új terület fogadja a sportolókat.

 

Folyamatosan fejlesztik a városi sportlétesítményeket

 

Ennek a területnek a felújítása beleilleszkedik abba a városi programba, amelynek keretein belül több sportlétesítmény épül, illetve megújul. Új külsővel és belsővel fogadja látogatóit a Continental Aréna, de a Móricz Zsigmond Általános Iskola tornaterme is modernebbé válik.

 

Modern műfüves pálya

 

A Városi Stadionban pedig egy új műfüves pályát alakítanak ki. A cserére azért volt szükség, mert ez a terület még az első generációs pályaépítések idején, 12 évvel ezelőtt épült és mivel nem kezelték megfelelően, így mára elavulttá vált.

További képekért kattintson a fotóra!

A pályán például eső esetén áll a víz, amely sem a területnek, sem pedig a játékosoknak nem tesz jót. A felszakadt pálya, a műfű vastagsága és a talaj nem megfelelő tömörsége már alkalmatlanná tette a nagy igénybevételre, hiszen 13 csapat edz ezeken a pályákon.

 

Teljes csere

 

Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője elmondta, nem csupán maga a fű újul meg, hanem a teljes altalaj, és a vízelvezető rendszer cseréje is megtörténik, amit beborítanak majd a vadonatúj műfüves borítással. Az ügyvezető hozzátette, ez már egy legújabb fejlesztés, ami azt jelenti, hogy az ízületeket a leginkább kíméli. Kósa Árpád kifejtette, két évvel ezelőtt adtak át az Örökösföldi Sportcentrumban egy teljesen új műfüves pályát, most pedig a Városi Stadionban épül egy.

 

Négy műfüves pálya a városban

 

A műfüves pálya TAO-s források segítségével, 90 millió forintból újul meg, amihez 30 százalék önerőt biztosított Nyíregyháza Önkormányzata. A munkálatok várhatóan július elején befejeződnek, így akkor már birtokukba vehetik a focisták. Ebbe a felújítási programba illeszkedett be az a 20x40-es, úgynevezett kispálya, amelyet három évvel ezelőtt építettek a Stadionban, illetve a Bozsik Akadémia Kollégiumának az udvarán lévő műfüves pálya. Ezekkel együtt ez lesz a negyedik műfüves létesítmény Nyíregyházán. A Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője elmondta, a felújítási program folytatódik, hiszen a közeljövőben elkezdődik a felújítása a Tiszavasvári úti tornacsarnoknak is.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)