Megújul a Megyeháza épülete – A napokban kezdődik a tetőcsere

A napokban kezdődik a Megyeháza épületének felújítása, első ütemben lecserélik a tetőt. A részletekről Szabolcs-Szatmár-Bereg megye régi-új kormánymegbízottja beszélt az e heti Nyíregyháza Most című magazinműsorunkban.

A Hősök terén áll az 1891 és 1892 között, eklektikus stílusban épült Megyeháza. A műemléki védettségű, szimbolikus épület tetőszerkezetének felújítása a napokban kezdődik. A tetőcsere már évek óta a tervek között szerepel, tavaly jelentették be, hogy egyedi kormánydöntéssel közel 500 millió forint támogatást kap a kormányhivatal a beruházásra. Az elmúlt négy évben nagyjából négymilliárd forintot fordítottak megyeszerte a kormányhivatal épületeinek energetikai és egyéb ingatlanfejlesztéseire – mondta a Nyíregyháza Most e heti adásában a kormánymegbízott. A tetőcsere a felújítás első üteme lesz.

Háború, ügyintézés, új feladatok

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Román István folytathatja a kormánymegbízotti munkát. 2022. június 12-ei hatállyal Orbán Viktor miniszterelnök, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára újra őt nevezte ki a pozícióra. Román István úgy fogalmazott, a jövőben is a megyéért és az itt élőkért fog dolgozni. A háború kitörése óta a megye sokat tett az Ukrajnából menekültek ellátásáért, mind rendészeti, mind humanitárius oldalról – tette hozzá a kormánymegbízott. A kormányhivatal egyik új feladata bő egy éve az illegális hulladéklerakók felszámolása is. A kormánymegbízott arról is beszámolt, hogy sok bejelentést kapnak és igen aktív a munka, így már 500 esetben tudtak intézkedni. A pandémia idején pedig egyre intenzívebb volt az áttérés az elektronikus ügyintézésre. A teljes beszélgetést megnézhetik a Nyíregyháza Most aktuális adásában a televízió YouTube-csatornáján.