Megújul a központi ravatalozó szertartástere Nyíregyházán

Az Északi temető központi ravatalozójában munkások dolgoznak. Június 1-jétől nyilvánították munkaterületté a szertartásteret, ahol javítási, karbantartási munkálatokat végeznek a szakemberek. A ravatalozóban több mint 10 éve nem történt változás, így időszerűvé vált a felújítása. Előreláthatóan három hét szükséges ahhoz, hogy megújuljon és megtisztuljon a szertartástér.

Róka Zsolt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Vállalat igazgatója a Nyíregyházi Televízió Híradójának azt mondta, a központi ravatalozó szertartásterét 2001-ben újították fel utoljára. Azóta ott nem folytak munkálatok. Az igazgató elmondta, a lábazati rész teljesen megrongálódott, a díszítő lapok a falról leváltak és elengedték a ragasztást. Újabb kiülő részeket készítenek a szertartástérben, mindezek mellett festésre és vakolásra is szükség van. Róka Zsolt hozzátette, megújulnak a lámpatestek és a színekben is egy kis változás lesz.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Vállalat 2015-ös üzleti tervében szereplő karbantartási munkálatok közel 2 millió forintból, helyi vállalkozó segítségével valósulnak meg. A központi ravatalozó felújítása alatt a Korányi F. utcai ravatalozóból búcsúztatják az elhunytakat.

M. E.