Megújul a Bujtosi Városliget Nyíregyházán – Minden részlet egy helyen!
„Zöld Város kialakítása Nyíregyháza területén” című projekt keretében valósul meg a Bujtosi Városliget rekonstrukciója

A Bujtosi városliget rekonstrukciója során sövények, cserjék, fák ültetésével megújul a zöldfelület, és akadálymentes mosdó létesül - a Benczúr térhez hasonlóan - a meglévő játszótér környezetében.

Akadálymentesítés jegyében átépülnek a meglévő salakos burkolatok, helyettük sportolási tevékenységre és két irányú gyalogos forgalom lebonyolítására alkalmas térburkolatú járdák, sétányok kialakítása valósul meg 3 km hosszan.

A futók, kocogni vágyók örömére 1430 méter hosszú gumiburkolatú futópálya épül és 2 röplabda hálót és tartót is kihelyeznek. Az aktív kikapcsolódást segítik a 2 helyszínen elhelyezett trambulinok. A sziget megközelítését biztosító meglévő gyalogos híd megújul, látványelemként horgászatra is alkalmas stégek elhelyezésére kerül sor.

Ezen felül 45 db pad, 16 db piknik pad, 6 db tűzrakóhely, 23 db szemétgyűjtő, ívó kutak, információs táblák, napozóágyak teszik majd komfortosabbá a ligetben töltött pihenést. Az autóval érkezők részére gyeprácsos parkoló, a kerékpárosoknak kerékpártárolók is elhelyezésre kerülnek.

A liget rekonstrukciója május 31-éig befejeződik.

A projekt további elemei:

Megvalósult a Benczúr és Bessenyei terek felújítása, rekonstrukciója, az Arany János utca átfogó növényállomány fejlesztése, a Pazonyi tér park-rekonstrukciója a növényállomány tervezett cseréjével, ültetéssel, pihenő padok, szemetes szelencék kihelyezésével.

Bocskai u. 16. (hrsz 76/1) szám alatti épület felújítása, hasznosítása gazdaságélénkítési céllal tervezett, amely keretében egy szolgáltató épület lesz kialakítva. Ezen projektelem kivitelezése várhatóan 2019-ben indulhat el.

Kapcsolódó galéria

Helyszíni szemle a Bujtoson