Megtaláltuk az örökösföldi kisfiút

Az alábbi linkre kattintva megtekintheti az 1986-ban készült felvételt.

Marinka Gábor egyike volt annak a több ezer nyíregyházinak, aki megnézte a Nyíregyházi Televízió 30 évvel ezelőtt Örökösföldön készített riportját. A videót egy ismerősük küldte el az édesanyjának, aki arra volt kíváncsi, hogy melyik gyereke volt a karjában a riport alatt. A ma már 33 éves fiatalember megnézte a videót, de nem ismert magára. Az anyukája mondta, hogy a három gyermek közül ő az, akit egykor megörökített a városi televízió operatőre.

Gábor és anyukája 2016-ban

– Nagyon furcsa volt látni a felvételt – mesélte Gábor. – Valójában olyan volt, mintha nem is én lennék, hiszen semmilyen emlékem nem volt arról, hogy kisfiúként milyen voltam. Mi közvetlenül a bolt mögött laktunk. Magára az élelmiszerüzletre emlékszem, még arra is, hogy sárga, kék és talán piros betűkkel volt kirakva az ABC felirat. Az is beugrik, hogy műszaki cikkeket is árultak az épületben, emlékszem, hogy hová voltak kipakolva a mosógépek, biciklik.

[REKLAM]

Gábor 28 éven át lakott Örökösföldön. Azt mondja, gyermekkorában sokat játszottak a lakótelepen, ahol akkoriban még nem volt ennyi játszótér, mint ma, de mindig találtak maguknak valami jó elfoglaltságot.

– Amikor nagyobbak voltunk, akkor sokat fociztunk a barátokkal. A Család utca háta mögött volt egy focipálya, az még ma is megvan.

Gábor ma Londonban él, ahol egy galéria éttermében dolgozik. A napokban épp csak hazalátogatott édesanyjához. Látva az egykori videót, szép, régi emlékekkel utazik vissza Angliába.

F. A.