Megtakarításokból fejlesztések – útfelújításokat, járdaépítéseket, csapadék rekonstrukciót kivitelezett a NYÍRVV
Fotó: Trifonov Éva

Befejeződött a NYÍRVV októberben kezdődött fejlesztés-sorozata. A beruházások többek között útépítést, járdafelújítást és csapadékvíz rekonstrukciót érintettek. Szerkesztőségünk kedden kapott tájékoztatást a fejlesztésekről a Szent Miklós téren, mely szintén megújult, mintegy 80 méter hosszban.

A Szent Miklós tér új köntösbe öltözött. Megújult az elöregedett, elhasználódott burkolat, valamint a csapadékvíz elvezetése is korszerű lett. Emellett utcabútorokat helyeztek ki, valamint fákat és cserjéket ültettek. A tér több mint 3 évtizede található a város közepén. Dr. Ulrich Attila alpolgármester, aki egyben a belváros részeinek egyéni képviselője örömmel nyugtázta a tér megszépülését.

„Ha azt vesszük figyelembe, hogy az utóbbi években megújult a Pazonyi tér, a Kálvin tér, a Benczúr, Bessenyei tér, a Szabadság tér kapott egy új zöldfelületet, akkor lényegében a belvárosban, a belvárosi körzetben ez az egyetlen tér volt, ami  nem volt méltó magához a belvároshoz, és hogyha valaki eljön, sok új padot lát, fákat, 418 darab cserjét, és felfedezheti azt, hogy milyen szép szobrok vannak itt, vagy voltak itt elhelyezve itt még félkör alakban régebben, tehát a rendezettség látszik a legjobban ezen a téren, és ideje volt annak, hogy megújuljon.” - mondta el dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Októberben jelentős fejlesztés-sorozat indult városunkban.

  • Sóstóhegyen a Temető utcán 290 m hosszan épült ki új aszfaltút, 4 méter széles aszfaltburkolattal.
  • Az Ószőlő utca 99-107. mögötti terület felújításának második üteme is megtörtént, ez magába foglalta az Etel köz társasházai előtti, és a Tas utcai bölcsőde körüli járdaszakasz felújítását.
  • Elkészült a Robinson domb melletti járdaszakasz felújítása is, ahol a zöldfelület mértékét is növelték, valamint megújult a közvilágítási hálózat.
  • Oroson az Ezüstfenyő utcában a csapadékvíz elvezető rendszert újították fel, valamint a meglévő zárt rendszert bővítették.

Jól gazdálkodott az önkormányzat

„Mindenütt olyan fejlesztések valósultak meg, amikre már szükség volt, mert vagy a csapadékvíz okozott problémát, vagy például itt a téren már több mint 30 év eltelt az aszfaltozás óta és eléggé tönkrement. Ráadásul itt a görög katolikus templomot is szépen felújították. Ehhez is csatlakozott ez a fejlesztés, de a legfontosabb talán az, hogy ez az 5. hely, 320 millió forintos fejlesztés, saját erőből valósult meg. Most nem volt lehetőségünk EU-s pályázatokra vagy semmilyen pályázatra, viszont olyan jól gazdálkodott az önkormányzat, hogy az ezévi megtakarításokból el tudtuk végezni ezeket a nagyon fontos,  az erre járók, itt lakók által már régóta várt fejlesztéseket.” - emelte ki dr. Kovács Ferenc polgármester.

 A fejlesztésekkel kapcsolatban nem csak a nagy beruházások tekintetében vannak tervek. Ezek során a belvárosban és a külterületeken is a lakosság és a város számára fontos hiányosságokat fogják pótolni felújításokkal, korszerűsítéssel.

Kapcsolódó galéria

Bemutatták a megújult Szent Miklós teret az újságíróknak