FEJLESZTÉS – Munkahelyteremtő beruházással bővítik a Gabriel - Chemie kapacitását

Újabb fejlesztés a nyíregyházi Ipari parkban! Ezúttal azonban nem egy multinacionális cég, hanem a kis- és középvállakozói szektor egyik képviselője hajtott végre újabb beruházást. Azért újabbat, mert a Gabriel-Chemie már majdnem két évtizede termel Nyíregyházán, s mivel biztosnak és ígéretesnek látják a jövőt városunkban, ezért egy jelentős, munkahelyteremtéssel is járó beruházás mellett döntöttek. A gyártócsarnok alapkövét kedden tették le dr. Kovács Ferenc polgármester jelenlétében, aki méltatta az újabb nyíregyházi fejlesztést.

Várhatóan jövő ősszel fejeződik be a Gabriel - Chemie Hungária Kft. bővítése. A városvezető célként megfogalmazott munkahelyteremtés ezzel a beruházással is tovább folytatódik ugyanis 50-70 új munkahely születik.

„4 évvel ezelőtt hirdettük meg, hogy a városvezetés 1. számú prioritása a színvonalas munkahelyteremtő beruházások támogatása. Ennek keretében az ipari park fejlesztés is megindult, és a célunk az, hogy minden nyíregyházi, - különösen a fiatalok, akik itt tervezik az életüket, tudják ezt úgy megvalósítani, hogy legyenek itt megfelelő munkahelyek. Mindig aláhúzom, hogy a legfontosabbak számunkra a már itt működő cégek, akit foglalkoztatnak nyíregyháziakat. A városnak fizetnek adót és itt most összetalálkozott minden, mert az ipari park fejlesztés arról is szól, azoknak a cégeknek az érdekeit is szolgálja, akik már itt működnek, és a Gabriel-Chemie egy ilyen cég, amely most megvalósítja ezt a fontos beruházást, a csarnok bővítést, iroda bővítést, úgyhogy sok sikert kívánok remélem, hogy még sikeresebbek lesznek ettől a beruházástól és még jobban érzik magukat Nyíregyházán.” – emelte ki dr. Kovács Ferenc polgármester.

Az osztrák Gabriel Chemie Kft. színező termékeket gyárt, közel két évtizede vannak jelen a vármegyszékhelyen.

„Ez egy nagy változás a Gabriel Chemie számára. Nagy változás Magyarországon is. Remek csapatunk van itt, meg vagyok róla győződve, hogy mind magyar, mind osztrák oldalról tudunk ebből profitálni.” – mondta el Andreas Berger, a Gabriel-Chemie Hungária Kft. ügyvezetője.

A beruházás több mint 4 millió euróból valósul meg, mely során a gyártócsarnok és raktárépület 2100-2200 m2 területen fog bővülni, emellett 400 m2 területen kétszintes új irodaépületet fognak építeni, mely előreláthatóan 2024 őszén fejeződik be.