Megszűnő zöldszigetek Nyíregyházán

A nyíregyházi önkormányzat pályázaton nyert 1,2 milliárd forintot a szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer fejlesztésére és korszerűsítésére. A projekt részeként a THG Nonprofit Kft. 22 ezer darab 240 literes szelektív hulladékgyűjtő edényt biztosít külön térítési díj nélkül a családi és sorházas lakókörzetekben. Korábban ezeken a lakóterületeken a szelektív hulladékot zsákos rendszerrel gyűjtötték, és házhoz menő járatokkal szállították el.

 

NEM VOLT HATÉKONY A ZSÁKOS RENDSZER

 

Petró Árpád ügyvezető igazgató elmondta, a projekt keretében kiosztott szelektív hulladékgyűjtő edényekkel kiváltották a zsákos gyűjtést, ami egyébként sem volt igazán hatékony, valamint a gyűjtőszigetek is funkciójukat vesztették. A zöldszigetek megszüntetése a város tisztasági összképe érdekében is indokolt.

 

BŐVÍTÉS A TÖMBHÁZAS VÁROSRÉSZEKEN

 

Október 19-étől a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. – az üveghulladék-gyűjtési lehetőséget megtartva – megszünteti a zöldszigetet a Kertvárosban a Bolyai téren, a Hatzel téren, a Csaló közben, Oroson a Fő és a Tornácos utcán, Rozsrétszőlőn a Rozstelek utcán, valamint Butykán a Nagykállói utcán. Ezzel párhuzamosan a korábbi gyűjtőszigetek edényzetét áthelyezik a tömbházas beépítésű városrészekre.

Szoboszlai Tibor