Megszépült tornaterem a Móriczban
Megújult a Móricz Zsigmond Általános Iskola tornaterme. Az ünnepélyes átadásra ma került sor. Az intézményben nagy hagyománya van a sportnak, több egykori válogatott játékos nevelkedett az iskolában. A tornaterem az elmúlt években rangos nemzetközi versenyek helyszíne is volt.

 A Móricz Zsigmond Általános Iskola csarnoka a hatodik tornaterem, mely az elmúlt hónapokban megszépült Nyíregyházán, és további négyre már kész tervekkel rendelkezik a város, így rövidesen újabb felújítási munkák indulhatnak. A mostani beruházás 20 millió forintba került, melyet 70%-ban TAO-s forrásból, 30%-ban önerőből finanszírozott Nyíregyháza.

- Arra törekedtünk, hogy az iskolai testnevelés órákat összekapcsoljuk a korosztályos versenysportokkal, hiszen itt nagyon sok ilyen program van. Biztos vagyok abban, hogy a terem kihasználtsága tovább nő majd – mondta Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere.

A Móricz Zsigmond Általános Iskola az egyik legsportosabb intézménye a megyeszékhelynek. Számos NB-I-es, sőt válogatott labdarúgó, röplabdás, kézilabdázó nevelkedett itt, évekkel ezelőtt sokan csak focisulinak hívták az intézményt. Az elmúlt esztendőkben a női röplabda kapott nagy hangsúlyt, a nemzetközi Móricz Kupára határon túlról is minden évben érkeznek együttesek. A felújítási munkálatok nagy része nyáron zajlott, így a diákok csak most láthatták először a megszépült tornatermet.

- Próbáltuk titokban tartani előttük a mai átadásig, de nem volt egyszerű, nagyon várták már, hogy kipróbálhassák az új tornatermet. Nagy öröm számunkra, hogy a frissen beiskolázott elsőseink már ilyen jó körülmények között kezdhetik meg az iskolai éveket - mondta Illés Zoltán, a Móricz Zsigmond Általános Iskola igazgatója.

A felújítás során teljesen kicserélték a korábbi, betonra ragasztott műanyag borítást. A helyére egy párnafákra rögzített parketta burkolat került, mely sokkal jobban kíméli az ízületeket. A talaj mellett az öltözők is megszépültek, a falakra pedig egy védő fa burkolat került.

Dankó László