Megszépült a Fürdőház

Március 3-án még javában dolgoztak a munkások a Fürdőházban. Hét napig nem fogadták a vendégeket, hiszen felújítás volt a műemlék épületben. A légtechnikát telepítették újra, hiszen a mennyezeti térben, a kupolában a párás, meleg levegő korábban annyira megszorult, hogy félő volt, a speciális festékek ellenére is kárt tesz a vakolatban. Mivel a légelszívás nem működött megfelelően, ezért a felújítás során átfúrták a födémet, új elszívópontokat építettek, a berendezés csöveit pedig a padlástérbe helyezték el. Ezeket a munkálatokat tisztasági festés követte.

Ezután minden meglévő oszlop új színt és csempeburkolatot kapott, amely a mindennapi takarítást teszi könnyebbé.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója azt mondta, a legfontosabb problémát a mennyezet leázása okozta. Ezért is volt szükség a légtechnika továbbépítésére.

A megszépült, modern Fürdőháznak a vendégek is örülnek.

 

Modern épület a vendégek örömére

 

Korsoveczki László Nagyhalászból rendszeresen jár a Fürdőházba. Azt mondta, nagyon tetszik neki a megszépült épület. A fürdővendégnek már hiányzott az, hogy egy hétig be volt zárva az épület, de most kifejezetten szépnek találja. A vendég azt mondta, mindenkinek ajánlja, hogy látogasson el a Fürdőházba.

 

Szaunázás előtt foghúzás

 

A műemlék épület felújítása közel 2 millió forintba került, amelyet a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. saját forrásaiból biztosított. A fürdőtér már fogadja a vendégeket, egyes részeken azonban ismét munkások dolgoznak. Április 1-jétől ugyanis fogorvosi szolgáltatással bővül a Fürdőház kínálata. Hétfőtől péntekig 9-től 13 óráig, valamint 15-19 óráig vehetik igénybe a vendégek ezt az egészségügyi szolgáltatást. Szombatonként pedig előzetes bejelentkezés alapján segít a Fürdőház fogorvosa.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)