Megszakítanák a Sopron sorozatát - Hazai környezetben játszanak hétvégén a kosarasok

Folytatódik a férfi kosárlabda élvonalbeli bajnokság. A Hübner Nyíregyháza BS a Sopront fogadja szombaton. A mieink szeretnék megszakítani a vendégek kilenc meccs óta tartó győzelmi sorozatát. 

Sűrű volt az előző év vége, és a január eleje a Hübner Nyíregyháza számára. Az élvonalban szereplő férfi kosárlabda együttes sorban játszotta a mérkőzéseket. Bár Szegeden és Kecskeméten kevés hiányzott a sikerhez, az Alba Fehérvár ellen 105-79-re nyertek a mieink remek játékkal. A Szolnok elleni meccs viszont elmaradt, mivel az ellenfélnél többen is betegek lettek. Szombaton az a Sopron érkezik, mely a harmadik helyen áll a tabellán, és remek sorozatot produkálva jött fel a dobogós helyre. 

- Egy kilenc meccses győzelmi szériában vannak a válogatott szünet óta. Változott a keretük, új légióst is igazoltak, és nagyon ügyes fiatal játékosaik is vannak. Ezzel együtt hazai környezetben győzni szeretnénk szombaton - mondta Pethő Ákos vezetőedző, Hübner Nyíregyháza BS

A Cápák keretében is volt változás az elmúlt napokban, Madár Andrással kötött szerződést a klub. Az 1991-es születésű, 193 cm magas, 1-es és 2-es poszton bevethető játékos napok óta a csapattal edz, a tervek szerint a szombati mérkőzésen bemutatkozhat. székesfehérvári nevelésű, profi pályafutása elején évekig az Alba játékosa volt, később megfordult Jászberényben. Több szezont töltött Salgótarjánban, az Oroszlánynál és Veszprémben, az elmúlt esztendőkben a B csoport egyik legponterősebb játékosának számított. Érkezésével a Hübner Nyíregyháza BS kerete véglegesnek tekinthető, újabb kosaras érkezését már nem tervezi a klub. Sorsoltak a Magyar Kupában is, itt a mieink a Kecskemétet kapták ellenfélnek. A nyolcas döntőt egymást követő három napon, a debreceni Főnix Csarnokban rendezik. Győzelem esetén a Nyíregyháza a Szolnok-Körmed párharc továbbjutójával találkozhat.