Megsérült a Fatum Nyíregyháza játékosa a nemzetközi tornán

 Balszerencsésen sikerült Szabó Lili számára a Mariborban rendezett MEVZA-torna. A Fatum Nyíregyháza saját nevelésű röplabdása az U17-es válogatott tagjaként az első találkozón Horvátország ellen lépett pályára, de sajnos a második játszmában megsérült, így nem is tudta folytatni a játékot.

A csapat 3-0-ra elveszítette a találkozót, majd a házigazda Szlovénia ellen lépett pályára a második mérkőzésen. Itt stabilabban játszottak a mieink, az első szettet nagy csatában 28-26-ra nyerték a hazaiak, a másodikban pedig könyörtelenül kihasználták a magyar válogatott hibáit. A harmadik felvonást viszont hozta a válogatott, és bár 2-1-re kikapott, pontot szerzett.

Kár az első játszmáért, de annak viszont nagyon örülök, hogy a délelőttihez képest sokkal jobban játszottunk - mondta Kőnig Gábor szövetségi edző a találkozó után. 

A harmadik meccsen Szlovákia volt az ellenfél, ahol szintén 2-1 lett a végeredmény a szlovákok javára. Itt a második szett volt a döntő, melyet 26-24-re nyert Szlovákia. A magyar válogatott Csehország ellen játszik legközelebb. 

Eredmények: 

Magyarország - Horvátország (leány U17) 0:3 (–18, –13, –13)

Szlovénia – Magyország (lány U17) 2:1 (26, 12, –22)

Magyarország - Szlovákia (leány U17) 1:2 (–18, –24, 8)

Dankó László