Megrángatták az oroszlán bajszát!
Fotó: Kohut Árpád

Három nappal a Berettyóújfalu elleni bravúr után nagy önbizalommal várhattuk a csütörtök esti bajnoki folytatást, persze mindenki tisztában volt vele, hogy a két légióssal és magyar válogatott játékosokkal érkező Haladás ellen még hazai pályán sem mi vagyunk az esélyesek.

"A címvédő alakulat a várakozásoknak megfelelően irányította a játékot, az viszont szemmel látható volt, hogy mennyit fejlődtünk az elmúlt hónapokban – szeptemberben 8–1-re gázolt át rajtunk a szombathelyi csapat. Az első veszélyesebb helyzet a negyedik percben adódott a vendégek előtt, másodpercekkel később viszont már mi hagytunk ki ziccert egy egyébként gyönyörűen felépített akció végén. A hatodik percben a kapufa is besegített a mieinknek, na meg Petró Martin, aki ekkor és a későbbiekben is nagyokat védett.

A 9. percben kiszabadultunk a nyomásból, a felszabadító passzt megszelídítette Lakatos László, aki nem is habozott, kiszorított szögből a kapuba lőtt (1–0). Csoki egy perccel később is a kapu előtt termett, akkor azonban jobb helyzetben volt a kapus. Kiválóan védekeztünk, az átlövéseket blokkoltuk, ha eljutott a labda a kapuig, akkor Petró parancsolt megálljt. A 18. percben kilenc méterről végezhettünk el szabadrúgást. Lovas Norbert időt kért és fel is rajzolta a tökéletes kombinációt: Gyügyei Zoltán előkészítéséből Gyulai József bevette a kaput (2–0).

Hogy mekkora eredmény volt a félidei állás, jól mutatja, hogy a tíz bajnoki óta veretlen Haladás legutóbb szeptember 30-án, az Aramistól kapott két gólt és azt a meccset is megnyerte 9–2-re.

Fordulást követően gyorsan feltörte a reteszt a vendéggárda, majd a 25. percben elhibázott ziccerünk után Dróth Zoltán gyönyörű góllal egyenlített. Az utolsó tíz minutumhoz érve sajnos elnéztünk egy sarokrúgást, így már a szombathelyieknél volt az előny (2–3), kicsivel később pedig Kovács Gergő önfeláldozó mentése kellett ahhoz, hogy ne nőjön a különbség. Csak elodázni tudtuk ezt, a 35. percben a mi második találatunkra kísértetiesen hasonlító gólt szerzett a Haladás.

A hajrában öt a négy ellen próbálkoztunk visszajönni a meccsbe. Ez sajnos már nem sikerült, csapatunk így is bebizonyította a héten, hogy fegyelmezett játékkal bárkivel felveszi a versenyt." - írja a csapat hivatalos oldala. 

FUTSAL NB I, 16. FORDULÓ
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–Haladás VSE 2–4 (2–0)
Continental Aréna, v.: Deme, Balla.
Nyíregyháza: Petró – Gyulai, Ladányi, Varga, Gyügyei. Csere: Szabolcsi, Hegyes, Kovács R., Kovács G., Lakatos P., Kovács E., Lakatos L., Pataki, Bagdi. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Haladás: Alasztics – Szalmás, Luiggi, Sipos, Cassemiro. Csere: Gyimesi, Kovács M., Nagy K., Hajmási, Dróth, Körmendy, Fehér, Vas, Rutai. Vezetőedző: Calvo Rodríguez.
Gól: Lakatos L. (9.), Gyulai (18.), illetve Nagy (23.), Dróth (25.), Hajmási (30.), Vas (35.).