Megőrizték az első helyet
Az idei év első fordulóját játszotta hazai pályán a Nyíregyházi Sportcentrum U13-as leány kézilabdacsapata.

Rég volt már ekkora izgalom a nyíregyházi csapatnál, hiszen nem kevesebb mint a Gyermekbajnokság Középházi elsőség megőrzése volt a tét a hétvégén. Két mérkőzés várt a lányokra, egy könnyebb a Nádudvar, illetve egy kicsit sem egyszerű összecsapás a Kalmár DSE csapata ellen. A nádudvariakkal szemben a nyíregyházi lányok felszabadult játékkal, de nem hiba nélkül szerezték meg a győzelmet.

A kemény diót a második mérkőzés, a Kalmár csapata jelentette. A kezdés meglehetősen ijesztően alakult, ugyanis sok volt mind támadásban, mind védekezésben a hiba. Nagy iramban, komoly küzdelemben zajlott az első félidő hajrája, végül egygólos, nem túl megnyugtató előnnyel sikerült befejezni az első játékrészt, így nyílt maradt a mérkőzés. A térfélcserét követően, mindkét csapat játéka keményebb lett, de a nyíregyháziak kapusa, Dudás Boglárka 4 hétméterest fogott, ami hatalmas lökést adott a csapatnak. Takács Anett szélsőgóljai, Tóth Gréta és Varga Diána lendületes játéka, és az eredményesen játszó Torkos Lillának és Hásper Dominikának köszönhetően szerezték meg az áhított két pontot. Az egész csapatot dicséret illet akaratból és küzdeni tudásból!

Eredmények: 

Nádudvari DSE–Nyíregyházi Sportcentrum 7–22
Gólszerzők: Dudás (kapus), Makkai, Torkos, Várkondi 1, Pap, Kostyó 2, Hásper 2, Elek, Veres 4, Varga 1, Karaf 3, Takács 3, Tóth 5.

Nyíregyházi Sportcentrum–Kalmár DSE 15-9
Gólszerzők: Dudás (kapus), Makkai 1, Torkos 2, Várkondi, Pap, Kostyó 1, Hásper 2, Veres 1, Varga 2, Karaf, Takács 3, Tóth 3.

BNM