Balogh Géza, Boros György, Csutkai Csaba, Endresz Ágnes, Kerekes Elek, Németh Erika, Székhelyi Edith. Többek között ezektől a művészektől láthatók alkotások Nyíregyházán, az idei Őszi Tárlaton.

A Jósa András Múzeumban megrendezett kiállításnak évtizedes hagyománya van, a tárlaton minden évben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő vagy munkásságuk révén szorosan ide kötődő hivatásos és amatőr művészek, képző-, ipar- és fotóművészek mutatkoznak meg az elmúlt években született alkotásaikkal.
Az ez évi Őszi Tárlatra a beérkezett pályaművek közül a zsűri 63 alkotást választott ki. A múzeum két termében főként festményeket, grafikákat és fotókat láthatnak a látogatók.

További képekért kattintson a fotóra!

Az Őszi Tárlaton Madár Xiména, a Jósa András Múzeum művészettörténésze mondott köszöntőt, a kiállítást Halkóné dr. Rudolf Éva, önkormányzati képviselő, a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottság elnöke nyitotta meg.

Az ünnepélyes megnyitón Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke átadta a megye díját, amelyet idén Csutkai Csaba fotóművész kapott meg. A város díját Halkóné dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő adta át Boros György fotóművésznek.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)