Megnyílt a Természetes – Natürlich című kiállítás
Fotó: Trifonov Éva

A nyíregyházi közönség is találkozhat 5 iserlohni, valamint 14 Hadron Művészeti Egyesületben dolgozó művész munkáival a Pál Gyula Teremben. Szombaton itt nyitották meg a Hadron Művészeti Egyesület és az iserlohni Kunstverein közös kiállítását Természetes – Natürlich címmel.

Megnyílt a nyíregyházi Hadron Művészeti Egyesület és a Kunstverein Iserlohn Természetes – Natürlich című közös kiállítása, amely Nyíregyháza és Iserlohn, német testvérvárosa között, több mint 30 éve fennálló együttműködés keretében valósult meg.

Németh Erika szobrászművész, a nyíregyházi Hadron Művészeti Egyesület elnöke elmondta, itt 5 iserlohni, német művész és 14 Hadron Egyesületben dolgozó művész munkái láthatók.

– Egyeseknek 5-6 alkotása is jelen van, mások, például a német művészek közül előfordul, hogy 1-1 mű érkezett, nyilvánvalóan a szállítási nehézségek miatt, nem tudtak még akkora létszámmal szerepelni.

A Nyíregyházán élő vagy a megyeszékhelyhez kötődő képző- és iparművészeket összefogó Hadron Művészeti Egyesület már számos ilyen nemzetközi kiállítást készített. Például a közelmúltban, In Between című nagyszabású kiállításával mutatkozhatott be a lengyelországi Rzeszów városában. Tizennégy képzőművész közel ötven nagyméretű műalkotása szerepelt a tárlaton. Céljaik között szerepel, hogy ilyen módon is ápolják a testvérvárosi kapcsolatokat.

Szenti Tibor önkormányzati képviselő az egyesület munkáját méltatta.

– Nagyon fontos, hogy a Hadron Művészeti Egyesület olyan komoly munkát végez a helyi nyíregyházi művészek ernyő szervezeteként, amire ennek a városnak nagyon nagy szüksége van, és boldog nyíregyháziak, büszke nyíregyháziak lehetünk, hogy ilyen alkotóink vannak, és hogy ilyen testvérvárosunk is, akik ide jönnek és megmutatják, hogy hogyan képzelik el a jelent.

A nyíregyházi Hadron Művészeti Egyesület és a Kunstverein Iserlohn Természetes Natürlich című közös kiállítása szeptember 27-ig tekinthető meg a Pál Gyula Teremben.

Kapcsolódó galéria

TERMÉSZETES-NATÜRLICH - kiállításmegnyitó a Pál Gyula Teremben