Megnyílt a Sóstói Piac

Sóstógyógyfürdő központi parkjában alakították ki a piacteret. Élelmiszer, virágok és ajándéktárgyak borítják a standokat, ahol helyi termelők kínálják portékáikat.

– Sóstógyógyfürdő első osztályú turisztikai vonzerővel rendelkezik, kiváló helyszín arra, hogy a helyi termékeket megmutassuk az ide látogató hazai és külföldi turistáknak – mondta Döméné Petróczki Hedvig, aki többek között mézet és bort árult standján. – Bízunk benne, hogy sikeres lesz a piac, és sok látogatónk, vásárlónk lesz.

 

HELYI TERMELŐK, JÓ MINŐSÉGŰ TERMÉKEK

 

A Sóstói Piacon a helyi termelők jó minőségű, friss és finom termékeiket mutatják be. A vásárlók vehetnek gyümölcsöt, kézműves sajtokat, lekvárt, szörpöt, mézet, házi füstölt árut, termelői borokat és pálinkát is. De a gasztronómiai kínálat mellett ajándéktárgyak, hagyományos kézműves és iparművészeti alkotások is megtalálhatók a pultokon.

További képekért kattintson a fotóra!

– Az elmúlt években már gyakorlattá vált az, hogy a helyi termelőket városi rendezvényeken és termelői piacokon bemutatjuk a nagyközönségnek, a Sóstói Piac is erre ad lehetőséget – mondta Bocskai Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Nagyon fontosnak tartom, hogy a Sóstóra látogatók, akár Magyarország más pontjáról vagy külföldről érkeznek, megismerhessék az itteni termékeket, és találkozzanak azokkal az ízekkel, amelyek csak itt, nálunk, Szabolcsban, Nyíregyházán, vagy akár az itt lévő bokortanyákon találhatóak meg.

 

TURISZTIKAI ATTRAKCIÓ

 

– A Sóstói Piacot ünnepélyes keretek között adta át Nyíregyháza polgármestere. Dr. Kovács Ferenc azt mondta: a piac jó lehetőséget ad a vásárlásra, egy kis beszélgetésre és a helyi termékek népszerűsítésére.
A turistáknak ez egy különleges attrakció lehet, hiszen bárhová megyünk, mindig élményeket keresünk – mondta dr. Kovács Ferenc. – Itt a pálinka, a gyümölcs, a bor, a sajt és a sokféle mangalica termék igazi gasztronómiai élményt nyújt, és vannak ajándéktárgyak is, amelyeket megcsodálhatnak a látogatók. Remélem, hogy nemcsak a termékek lesznek kiválóak, hanem a hangulat is.

 

KÖZÖSSÉGI TÉRKÉNT IS MŰKÖDHET

 

A Nyírség Turizmusáért Egyesület idén is elindította a már előző években bevezetett, és a turisták körében is közkedvelt programjait. A Sóstói Piaccal most bővült az ide látogatóknak nyújtott programkínálat. De a létesítmény közösségi térként is működhet.

– Egy ilyen környezetben vásárolni, nem egy átlagos, családi beszerzés – mondta Mogyorós Judit, a Nyírség Turizmusáért Egyesület elnöke. – A piacon sétálva barátokra lehet találni, lehet recepteket cserélni, egy kicsit kikapcsolódni, szórakozni.

A Sóstói Piac augusztus 27-éig minden szerdán és szombaton délután 5 és este fél 10 között várja a vásárlókat.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)