Meglesz a 30 fok, de az eső is közbeszólhat, mutatjuk hol

Csütörtök délelőtt a sok napsütés mellett elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok is. A hőmérséklet kora délután többnyire 24 és 30 fok között valószínű. Estére a gomolyfelhők összeesnek, de kisebb körzetekben maradhatnak felhősebb területek.

Csütörtök délelőtt a sok napsütés mellett egyre többfelé válik erőteljesebbé a gomolyfelhő-képződés – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Délután az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok, majd estefelé már a középső és északnyugati tájakon is lehet elvétve csapadék.

Ismét nagy területen élénkül meg az északkeleti légmozgás, amely északkeleten meg is erősödhet. A hőmérséklet kora délután többnyire 24 és 30, késő este 19 és 25 fok között valószínű.

Estére a gomolyfelhők összeesnek, de kisebb körzetekben maradhatnak felhősebb területek, illetve fátyolfelhők is lehetnek az égen. Eleinte még néhol előfordulhat zápor, esetleg zivatar, majd fokozatosan mindenütt megszűnik a csapadék.

Az északkeleti szél a legtöbb helyen mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között várható, de a hidegre érzékeny északi völgyekben ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

 

 

Forrás: hirado.hu