Meglepetést szeretnének okozni
Zalaegerszegen lép pályára a férfi kosárlabda-bajnokság hétvégi fordulójában a Marso Nyíregyháza. Az együttes egy hete legyőzte a Paksot, szerdán viszont kikapott Fehérváron. Most szeretnének idegenben meglepetést okozni.

Egy hete az Atomerőmű SE elleni győzelem a forduló legnagyobb meglepetése volt. Szerdán az Alba Fehérvár otthonában is jól játszott az első negyedben a Nyíregyháza, és vezetett. Végül ugyan kikapott a csapat, de erőt adhat a játékosoknak, hogy élcsapatok ellen is jól teljesítettek. A hétvégén Zalaegerszegre látogat az együttes, és a harmadik helyezett otthonában szeretne győzni.

Szeretnénk meglepni a Zalaegerszeget, nem lehetetlen. Persze a tabellán elfoglalt helyezések alapján ez irreálisnak tűnik, de fel lehet készülni a zalaiak játékából, és úgy kell játszanunk, ahogyan azt tettük Fehérváron az első negyedben – mondta Sitku Ernő szakmai vezető, Marso Nyíregyháza.

A kék cápák az elmúlt hetekben akkor játszottak igazán jól, amikor esélytelenként léphettek pályára. A szakmai stáb azt szeretné, ha azokon a meccseken is jól teljesítene a gárda, ahol kötelező a győzelem. A nyíregyháziak jelenleg a 13. helyen állnak a tabellán, és minden sikerre nagy szükségük van. A klubnál nem számolgatnak, a bajnokság hátralévő időszakában szeretnének annyi győzelmet szerezni, amennyit csak lehet, hogy a csapat elkerülje a kiesés ellen vívandó párharcot.

Dankó L.