Megkezdte a munkát a női csapat is

Készül a bajnoki rajtra a Nyíregyháza Spartacus női labdarúgó együttese. A csapat új vezetőedzővel vág neki az idénynek, Benkő Balázs munkáját Sándor Dávid vette át. A keretben is van változás. 

Megkezdte a felkészülést a Nyíregyháza Spartacus női csapata is. A tréning előtt Benkő Balázs tartott egy kis beszédet az öltözőben, a vezetőedző bejelentette a játékosoknak, hogy átadja helyét Sándor Dávidnak. 

- Nem volt könnyű döntés, de szeretnék a civil életre koncentrálni a következő időszakban. Nem szakadok el a csapattól, ahogy csak tudom, segítem az együttest, de nem mint vezetőedző. Rengeteget kaptam a játékosoktól, de úgy éreztem, ideje átadnom a stafétát. Hálás vagyok, hogy kipróbálhattam magam edzőként - mondta Benkő Balázs. 

Helyét Sándor Dávid veszi át, ami kézenfekvő döntés volt. Az utánpótlás együttesekkel többször is bajnok lett, a következő szezonban pedig több fiatal is az első csapat tagja lesz, akiket jól ismer. 

 - Balázs döntése meglepett, de a tanácsaira, véleményére a jövőben is számítunk, és mint videóelemző is dolgozik majd nekünk. Egy fiatal kerettel kezdtük el a munkát, az utánpótlásból többen is előre léptek - mondta Sándor Dávid.  

Az előző idényben a második helyen végzett a Szpari női csapata az NB-II-ben, csak az utolsó fordulóban dőlt el a feljutás kérdése, és csak a későbbi bajnok Soroksár tudta legyőzni a mieinket. A keretben van változás, Németh Kamilla Budapestre költözik, és Vig Klaudia is távozott, míg Murák-Tóth Cintia befejezte pályafutását. Helyükre saját nevelésű fiatal érkeztek, akik remekül teljesítettek az előző évben, az U19-es és az U16-os csapat is bajnok lett. A csapatokból most több játékos is már a felnőtt kerettel kezdte a munkát. Heti négy edzéssel készül az együttes, augusztusban pedig már kupaforduló lesz, melyre még a felkészülés részeként tekint a szakmai stáb.