Megkezdődtek a munkálatok

Már dolgoznak a munkagépek a Szegfű utcán. A város vezetése ugyanis a közúthálózat fejlesztésének részeként korszerűsíti a Szegfű utca Hunyadi és István utca közötti szakaszát. Ennek keretében a jelenlegi 2x1 sávos út 2x2-es forgalmi sávvá épül át. A munkálatok már a héten elkezdődtek, amelynek során az útszakasz szélesítését akadályozó épületeket bontják le, és megkezdték a közeli barkácsáruház felőli oldalon az útpálya melletti elválasztó sziget és a további két sáv kialakításának előkészítését is.

Folyamatos korlátozás

A forgalomkorlátozás folyamatos lesz és már kint vannak a 30-as táblák is - hangsúlyozta Batizi Tamás kabinetvezető. Kevesebb sáv van a jelzőlámpáknál, ezen kívül, ahogy megérkeznek a munkagépek, időszakosan le is zárják az utat, erre is készülni kell. Folynak a bontási munkálatok is, nagy gépek dolgoznak, ami kosszal is jár, de remélhetőleg ennek vége lesz hamarosan, valamint a sávszélesítéshez a földmunkák is elkezdődnek rövidesen. – tette hozzá a kabinetvezető.

További képekért kattintson a fotóra!

30 km/h, előzési tilalom

A kivitelezési munkálatok miatt a 30 kilométeres sebességkorlátozás mellett előzési tilalom van érvényben, de egy-egy sávban folyamatosan biztosított a gépjárművek haladása. Időszakonként pedig a Géza utca átmenetileg zsákutcává alakul.

Gyalog-kerékpárút, jelzőlámpa

A tervek szerint az út északi oldalán gyalog-kerékpárút épül és a Géza utcai csomópont is jelzőlámpás irányítást kap. A fejlesztés részeként a Szegfű utcai buszmegállót is ideiglenesen áthelyezik. Továbbá ki- és átépítik a Szegfű utcai munkaterületen kívüli egyéb létesítmények közműveit is.

Figyelem és türelem

A közel 300 millió forintos fejlesztés várhatóan három hónap múlva fejeződhet be. A kabinetvezető hozzátette, a munkálatok idejére a forgalom lényegesen lelassul, így a torlódások elkerülése érdekében, akinek nincs dolga a környéken, lehetőleg kerülje el a Szegfű utcát. Továbbá hangsúlyozta, a városvezetés a közlekedők fokozott figyelmét és türelmét kéri.

Piszár Tünde 

(Fotó: Szarka Lajos)