Megkezdődtek a Meseautó olvasópróbái – A legendás filmből musical comedy készül

Nemcsak a nyári díszelőadás, de a jövő évadot nyitó szeptemberi bemutató, a Meseautó díszleteit teljes gőzzel készítik a színház műhelyében. A zenekari és tánckari próbák után már a színészek is megismerkedtek a szöveggel, a rendező Szente Vajk és Galambos Attila forgatókönyvével, mely az 1934-es legendás film nyomán készült.

Mégis mást jelent egy picit, mint nyolcvan-egynéhány évvel ezelőtt ez a történet.

 fogalmaz a Meseautó kapcsán Szente Vajk.

Mert akkor a társadalmi különbségekről szólt, arról szólt, hogy egy álom valóra válhatott, egy szegény lány hozzámehet egy gazdag bankigazgatóhoz. Ma szerintem egy kicsit másról szól ez a darab, és éppen ezért sok változáson esett át néhány szerep.

Metamorfózist emleget a rendező. Megváltozik az eredeti fekete-fehér történet néhány karakterének súlya, esetleg fölülír szerepeket ez a mostani nagyon is színes darab. A 30-as évekből, a mának. Realista jelmezekkel.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Nagyon variábilis lesz a díszlet, amelynek a magja egyébként egy budapesti közeg, hiszen ez egy nagy pesti történet, mely aztán a végén, vagy az utolsó egyharmadában átkerül Lillafüredre. Ekkor az egész díszlet meg fog változni, természetesen, hogy a pesti közeget felváltja majd egy lillafüredi közeg. De valójában a pesti emblematikus épületek falai közt játszódik ez a történet, és ezek fognak variálódni.

– szólt a látványról a rendező.

A színpadon a kedvenceink: Gulácsi Tamás, Rák Zoltán, István István, Puskás Tivadar, Horváth Margit, Urmai Gábor és Pistike szerepében Labanc Máté, illetve Lakatos Bence. A gyerekszereplőket casting során választotta a rendező. Továbbá ismerős és ismeretlen vendégek is feltűnnek a színen. A zene stílusáról csak annyit: Bolba Tamásos.

Szerelmről szól, csalásról, szélhámosságról... Dehát ez az élet!

– fogalmaz a darab kapcsán Puskás Tivadar.

A szerepem egy irodavezető, aki mindenbe beleüti az orrát, egy kicsit megkeveri a dolgokat, szereti a nőket, szereti a lányokat, szereti a munkáját, és szereti a pénzt is. Hát, ez illik rám.

A Meseautó augusztusi bemutatójára mától a Színház Jegyirodájában, illetve online, a www.moriczszinhaz.hu oldalon vásárolhatnak belépőt. A szabadtéri bemutató után szeptemberben a Meseautó musical nyitja a 2018/19-es évadot a Móricz Zsigmond Színházban.

 

Matyasovszki Edit