Megkezdődött az új négycsillagos szálloda építése Sóstón

122 standard és superior szoba, illetve lakosztály, közel 150 fős étterem terasszal, látványbár, három korsztálynak is alkalmas játszótér, mélygarázs – csak néhány azon dolgok közül, melyek várják majd a Sóstón épülő új, négycsillagos szállodába érkező vendégeket. De saját fitnesz és wellness részlegben is felfrissülhetnek a kikapcsolódásra vágyók. Aki azonban a park- vagy az élményfürdőben tenné ezt, az egy fedett, fűthető hídon keresztül egész évben bármikor átsétálhat akár egy fürdőköpenyben is az Aquariusba.

 

Több hiányt is pótol

 

További képekért kattintson a fotóra!

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőt még 2013-ban minősítették gyógyhellyé. A turizmus gyors fejlődésének köszönhetően már annyi vendég érkezett ide, hogy a szálláshelyek kevésnek bizonyultak. Többek között ezért is van szükség a szálloda megépítésére. De természetesen más is indokolja. Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta, a konferenciaturizmus számára is nagy hiányt jelentett a városnak egy ilyen szálloda megléte. Éppen ezért nagyon sok program – akár nemzetközi szintű kórházak, cégek, egyetemek jöttek volna – maradt el az elmúlt években amiatt, mert nem volt biztosítva, hogy egy legalább 100 szobás, négycsillagos szálloda álljon rendelkezésre egy olyan konferenciateremmel, amely szekcionálható, és legalább 200 férőhelyes. A most épülő hotel ezt is pótolja majd.

 

2018 főszezonja

 

Ugyanakkor a szálloda épülése a munkahelyteremtés szempontjából is lényeges, hiszen 66 új állást fog kínálni a hotel. Az épület az élményfürdő mellett, az egykori Szeréna-lak helyén fog állni. A beruházás 4 milliárd forintba kerül, amelyből a kormány 3,1 milliárd forint támogatást biztosít a Modern Városok Program keretében, a fennmaradó 900 millió forintot az önkormányzat teszi hozzá önerőből. A szálloda a város tulajdonában áll, viszont a városvezetés egy szakmailag elismert céget keres majd annak jövőbeni üzemeltetésére. A kivitelezés május 2-án kezdődött el, s kész hotel a tervek szerint jövő júniustól, a főszezon kezdetétől várja majd a vendégeket.

Zadubenszki Norbert
Fotó: Szarka Lajos