Megkezdődött a tulipánszüret A Kertben!
Fotók: Trifonov Éva

A Nyíregyháza közeli Ferenctanyán megkezdődött a tulipánszüret. A Kert virágoskertjében 20 000 nyíló tulipán várja a fotózkodni vágyókat, a kirándulókat és a szüretelőket a hét minden napján.

 

Idén 20 ezer tulipán bont szirmot a Nyíregyháza közeli Ferenctanyán. A Kert nevű helyet tulajdonosa közösségi események színterének álmodta meg. Az egyhektáros területre az első évben a 2500 tő levendula mellé 7000 tulipánhagymát ültettek. Mostanra azonban már ’Szedd magad’ akciót is tudnak tartani. Az ültetvényen nyáron 3500 tő levendula, áprilisban és májusban pedig 20 ezer tulipán nyílik az odalátogatók gyönyörűségére. A levendulából két szüretet immár a hátuk mögött is tudhatnak. Tavaly ráadásul a csodahelyek.hu oldalon indított verseny szavazatai alapján felkerült a legszebb hazai levendulamezők listájára is, sőt, meg is nyerte azt! Múlt hét pénteken pedig megkezdődött az első tulipánszüret is.

 

 

A levendula egy évben csak egyszer virágzik igazán. Mi viszont szerettünk volna olyan közösségi kertet létrehozni, amiben az év más időszakában is várják programok az idelátogatókat. Így jött a tulipán ötlete, vagyis most már tulipánszürettel nyitjuk meg az évet és ezt követi a levendula – mondta el megkeresésünkre Török-Bolek Tünde, A Kert tulajdonosa.

 

 

Bőséges a választék

 

A tulipán színeinek tekintetében a választék igen bőséges, a sárga, piros minden árnyalata megtalálható náluk, mint ahogyan a lilás rózsaszín is.

 

Az őszi telepítésnél az volt a célunk, hogy miután picike ágyásaink vannak, minél színesebb és minél szebb formákat tudjunk megmutatni. Az egy raklapnyi virághagyma egészen Hollandiából érkezett hozzánk.

 

 

Azok, akik szeretnék csokorba szedni a kedves virágot vagy a kinyílt tulipánok között fényképezkednének, videóznának, azokat a héten is mindennap várják.

 

Keddtől csütörtökig délután 2 és este 6 óra, péntektől vasárnapig pedig délelőtt 10 óra és este 6 óra között.

 

A tulipánok számát a jövőben szeretnék növelni, a céljuk, hogy több, és még ennél is szebb legyen a mező.

Kapcsolódó galéria

Tulipánszüret Nyíregyháza határában