Megkezdődött a Tirpák Fesztivál
A képre kattintva galéria nyílik!
A szegediek 1000 adag halászlevet főznek, a tataiak rétes nyújtanak, a debreceniek 1200 adag töltött káposztával kedveskednek, de a miskolciak húsgombóc levese, és a nagykanizsaiak dödölle kavalkádja is vonzza a látogatókat. A nyíregyháziak tirpák birkapörköltet és tirpák süteményeket kínálnak. A tájjellegű ételeket zsűrizik is, majd az eredményhirdetés után felvágják az 1200 szeletes Nyíregyháza Város Tortáját, amely a Krúdy kedvenc tortája nevet kapta.
A látogatókat napközben színes kulturális programok is szórakoztatják, este pedig Gájer Bálint, majd Freddie lép színpadra. A Tirpák Fesztivál vasárnap az I. Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnoksággal folytatódik. A verseny célja a szabadtűzön és grillrácson készülő ételek népszerűsítése, ötvözve a hagyományos magyar gasztronómiát a nemzetközi konyha elvárásaival. A csapatok sertéstarját és tanyasi csirkét használhatnak, de egy szabadon választott desszertet is készítenek. Az országos verseny a nemzetközi bajnokság kvalifikációja is egyben. Az eredményhirdetést követően Peter Srámek ad élő koncertet.
Szoboszlai Tibor
Fotó: Trifonov Éva