Megkezdődött a tanszervásár
Már most sokan nézelődnek a papír-írószer üzletekben, és vannak, akik már vásárolnak is. Taneszközökből széles a kínálat, az árak tavaly óta nem változtak.

Bár a legtöbben augusztusra halasztják az iskolaszerek beszerzését, már most sokan vannak a papír-írószer üzletekben. Vannak, akik a tanév kezdete előtt egy vásárlással szerzik be az összes szükséges taneszközt, de olyanok is, akik folyamatosan vásárolnak, hogy a taneszközök beszerzése ne egyszerre terhelje meg a családi kasszát.

 

A LEGTÖBBEN AUGUSZTUSBAN VÁSÁROLNAK

 

Az üzletekben a legtöbb vevőre augusztusban számítanak, ennek ellenére időben felkészülnek a vevők ellátására.

További képekért kattintson a fotóra!

– A tapasztalat az, hogy a legtöbben augusztusban vásárolják meg a taneszközöket – mondta Szűcs Mihályné üzlettulajdonos. – Sokan július első három hetében még nyaralnak a gyerekekkel, de ilyenkor, július utolsó hetében már megnő az üzletben a forgalom. Mi számítunk arra, hogy sokan, akik a belvárosban sétálnak, be-benéznek, megnézik milyen tanszerek kaphatók, idén mi a divat, és egy-egy terméket meg is vásárolnak, úgyhogy június 15-től készülünk az iskolakezdésre. De a legtöbb vevőt augusztusban várjuk.


SZÉLES A KÍNÁLAT

 

Az üzletekben minden tanszerből széles a kínálat. Iskolatáskákból, tolltartókból, tornazsákokból és füzetekből is kaphatók egyszerűbb színesek, márkás termékek és divatos képekkel díszített taneszközök. A legtöbb szülő lista alapján vásárol, azt veszik meg, amit az iskola előír, de a választást a gyerekeikre bízzák.

– Azért jönnek velem a lányok, hogy kiválasszák, nekik mi tetszik – mondta dr. Soósné Szajkó Veronika. – Ha olyan eszközt választanak, ami tetszik nekik, nagyobb öröm, ha használhatják. A gyerekeim vigyáznak az iskolaszerekre, úgyhogy, megveszem nekik, amit szeretnének, úgy gondolom, érdemes a jobb minőséget választani.


NEM VÁLTOZTAK AZ ÁRAK

 

A tanszerek árai tavaly óta nem változtak. Az üzletekben az általános iskolások számára kaphatók előre összeállított füzetcsomagok, az alsó tagozatosoknak való csomag ára 600, a felső tagozatosoké pedig 700 forint. A legolcsóbb tolltartó 300 forint, de kapható 3000 forintért is. Tornazsákot 1600 és 5000 forint közötti áron árusítanak. A grafit ceruzák ára, minőségtől függően 20 forint és 250 forint között terjed, színes ceruza készletet már lehet kapni 300 forintért, de a minőségi termék ára 2500 forint is lehet. Az üzletekben a különleges igényeknek is igyekeznek megfelelni, kapható például balkezesek számára kifejlesztett eszközök is.

F.A.

(Fotó: Kohut Árpád)